vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: A inceput „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”

Distribuie:

Publicat:

De astazi incepe „Saptamana Prevenirii Criminalitatii”. Evenimentul implica organizarea de activitati informativ-preventive in spatii publice, in cadrul unor intalniri cu grupurile tinta. In fiecare zi, prin activitatile pe care le desfasuram, dorim ca mesajul nostru sa ajunga la cat mai multi cetateni! Scopul nostru este sa constientizam atat necesitatea adoptarii unor masuri de autoprotectie in diverse situatii, cat si consecintele care decurg din comiterea de infractiuni.

O vorba spune ca e mai ieftin sa previi decat sa combati. Unul dintre rolurile noastre este si de a reduce factorii favorizanti care conduc la comiterea de ilegalitati, prin informare. Comunitatea este si ea responsabila de a-si lua toate masurile de siguranta si de prevenire. In practica, in viata de zi cu zi, tendinta omului este aceea de a neglija masurile de siguranta. Modul de a gandi „Mie nu mi se va intampla!”, este inca intalnit.

Tocmai pentru a atrage atentia oamenilor asupra riscurilor, la nivel national se organizeaza SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII, in perioada 21-25 mai a.c.

In judetul nostru, in fiecare zi, vor avea loc activitati structurate pe domenii de prevenire, pe teme diferite.
Astfel, luni, 21 mai, este ziua dedicata prevenirii delincventei juvenile, cu accent pe raspunderea contraventionala si penala a minorilor, prevenirea violentei in mediul scolar si a traficului si consumului ilicit de droguri.
Ziua a doua, marti, 22 mai, este destinata prevenirii victimizarii minorilor.
A treia zi a saptamanii, 23 mai, se va axa pe prevenirea infractiunilor contra patrimoniului (furturi din locuinta, talharii si inselaciuni), infractiuni cu impact deosebit, mai ales in randul seniorilor.

Urmeaza o zi – 24 mai – dedicata prevenirii violentei in familie, menita sa aduca in constiinta publicului consecintele legale si psihologice ale fenomenului, precum si modalitatile de sprijin ale victimelor.
Saptamana prevenirii criminalitatii se incheie vineri, 25 mai, cu o zi dedicata sigurantei rutiere. Fiecare dintre noi, fie ca pietoni, conducatori auto, motociclisti sau biciclisti, putem contribui la cresterea sigurantei in trafic, prin comportamentul nostru si respectarea regulilor de circulatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img