vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:ACTIUNE IN PIETE, TARGURI SI COMPLEXE COMERCIALE-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ieri, politistii vasluieni au constatat 3 infractiuni, au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de peste 50.000 de lei, au confiscat si au indisponibilizat bunuri in valoare de aproape 10.000 de lei. Activitatile au avut loc in cadrul actiunii nationale ,,Sarbatori de Iarna in Siguranta!”, care urmareste protejarea intereselor comerciale ale cetatenilor si mentinerea sigurantei publice, in perioada sarbatorilor de iarna.

In ziua de 8 decembrie, pe raza judetului Vaslui a fost desfasurata o noua actiune de verificare a activitatii agentilor economici si persoanelor fizice, in legatura cu modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sarbatorilor de iarna, pentru  protejarea populatiei impotriva unor practici ilicite. Verificarile au avut in vedere si legalitatea efectuarii transportului de marfuri si respectarea normelor in vigoare privind traficul rutier.

La actiunea organizata de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au participat si politisti de ordine publica si rutiera, alaturi de specialisti ai Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si reprezentanti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui.

Au fost verificati 96 de agenti economici, din care 63 societati comerciale, 27 intreprinderi individuale si 6 producatori agricoli.
 
Politistii au constatat 3 infractiuni de punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, fapta prevazuta de Legea 84/1995 privind marcile si indicatiile geografice.

Pentru 88 de persoane care au savarsit fapte de natura contraventionala au fost luate masuri de sanctionare, astfel: 42 sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru incalcari ale Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 45 pentru incalcari ale O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 1 pentru incalcari ale Legii 145/2014 privind stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

Pentru contraventiile constatate au fost aplicate sanctiuni in valoare de 52.755 lei.  De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 3.680 lei pentru care nu au fost prezentate documente de provenienta sau transport (preparate din carne, bauturi alcoolice, legume, fructe, tigarete). Totodata, au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 7.000 lei (jucarii fara documente de autenticitate).

Reamintim ca, in baza planului de actiune ,,Sarbatori de Iarna in Siguranta!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Toba, Politia Romana actioneaza, la nivel national, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, precum si pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetatenilor prin verificarea legalitatii activitatilor comerciale desfasurate cu produse specifice sarbatorilor de iarna.

In prag de sarbatori si in alergatura dupa cumparaturi, POLITIA ROMANA va recomanda sa nu va lasati amagiti de chilipiruri. Anumite produse contrafacute va pun in pericol sanatatea!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img