miercuri, 27 martie, 2024

IPJ VASLUI: ACTIUNE PENTRU REDUCEREA RISCULUI RUTIER

Distribuie:

Publicat:

Politia Romana actioneaza permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice. 

La sfarsit de saptamana, politistii rutieri au desfasurat o actiune pentru depistarea si sanctionarea abaterilor rutiere, in special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteza. In cadrul actiunii, politistii au folosit echipamentele de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea in trafic a conducatorilor de autovehicule care nu respecta regimul legal de viteza si sanctionarea acestora.

In cadrul actiunii, politistii vasluieni au aplicat 375 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 155.205 de lei. Din numarul total de sanctiuni, 254 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteza. Cea mai mare viteza inregistrata cu aparatul radar a fost de 171 km/h, pe raza comunei Miclesti.

De asemenea, politistii au retinut 36 de permise de conducere, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, pentru depasirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 de km/h. Totodata, au fost constatate de catre politisti 2 infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Atentie, viteza ucide!

Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata conditiilor meteo si de trafic si sa acorde o atentie sporita pietonilor.

Depasirea limitelor legale de viteza si viteza neadaptata la conditiile de trafic reprezinta unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img