marți, 23 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: ACTIUNI DE AMPLOARE PENTRU SIGURANTA COMUNITATII

Distribuie:

Publicat:

La sfarsitul acestei saptamani, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui vor intensifica activitatile de prevenire si combatere a activitatilor ilicite, pe raza judetului. Activitatile, desfasurate ca urmare a dispozitiei sefului Politiei Romane, urmaresc asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

In perioada 12-14 mai, pe raza judetului Vaslui, politisti din structurile de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigare a fraudelor, politie transporturi, criminalitate organizata, actiuni speciale, precum si arme, explozivi si substante periculoase actioneaza, in sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale si impunerea legii.

Astfel, politistii rutieri, sprijiniti de politisti de ordine publica, actioneaza pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulatie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteza, consumul de bauturi alcoolice de catre conducatorii auto, nerespectarea normelor rutiere de catre conducatorii de vehicule cu tractiune animala si biciclisti.

Politistii specializati in investigatii criminale previn si combat faptele antisociale, cu precadere faptele comise cu violenta, actionand si pentru prinderea persoanelor urmarite in temeiul legii, iar politistii de investigare a fraudelor actioneaza pentru combaterea evaziunii fiscale si a altor infractiuni specifice de natura economico-financiara.

Pentru mentinerea ordinii si linistii publice, prevenirea si combaterea infractiunilor comise in strada, in baruri ori discoteci, in piete agroalimentare si targuri, politistii instituie filtre si efectueaza controale.

Politistii de la transporturi sunt prezenti in statiile de cale ferata, unde, impreuna cu structurile de control abilitate, actioneaza pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de natura judiciara, a comertului ilegal si altor fapte penale.

Activitatile vizeaza si prevenirea si combaterea faptelor care aduc atingere regimului armelor, munitiilor, a fondului cinegetic si substantelor periculoase.

Politia Romana este permanent la datorie, pentru protejarea vietii, integritatii corporale si a patrimoniului cetatenilor, precum si pentru un trafic rutier in siguranta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img