joi, 18 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Actiuni pentru siguranta cetateanului

Distribuie:

Publicat:

La acest sfarsit de saptamana, politistii vasluieni au actionat in sistem integrat, alaturi de celelalte forte ale Ministerului Afacerilor Interne (politisti de frontiera, cei de la imigrari, jandarmi si pompieri), pentru siguranta cetatenilor.

In contextul in care, obiectivul prioritar al Ministerului Afacerilor Interne, si pentru anul 2016, il constituie cresterea gradului de siguranta a cetateanului, conform ordinului ministrului afacerilor interne, Petre Toba, de intensificare a actiunilor in aceasta perioada, seful Politiei Romane, chestor de politie Bogdan Despescu a dispus ca aproximativ 7.000 de politisti sa actioneze zilnic, la nivel national, in sistem integrat, alaturi de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, in cadrul activitatilor desfasurate in ziua de duminica, politistii vasluieni au intervenit si au aplicat 20 de sanctiuni contraventionale, dintre care 5 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, 2 sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, 9 la legislatia privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 4 la alte acte normative.

De asemenea, in numai 24 de ore, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 153 sanctiuni contraventionale, 63 pentru depasirea limitelor legale de viteza, iar 1 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune).

Totodata, au fost retinute 9 permise de conducere, dintre care 2 pentru consum de alcool si 4 pentru viteza, fiind retrase si 3 certificate de inmatriculare auto.

Exemple:
     
La data de 28 februarie a.c., politistii Biroului Rutier Vaslui au depistat in trafic un barbat, de 33 de ani, din municipiul Vaslui, in timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. In urma testarii cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, in vederea recoltarii de probe biologice de sange. In cauza a fost intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul, sub influenta bauturilor alcoolice.

Politisti din cadrul Biroului de Ordine Publica Barlad impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui au identificat in Piata Sfantul Ilie, din municipiul Barlad un barbat, in varsta de 60 ani din municipiul Barlad care oferea spre vanzare 3.200 tigarete avand timbru de accizare din Republica Moldova. Pe numele barbatului a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, fapta prevazuta de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, iar tigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img