vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI: ACTIUNI PENTRU VERIFICAREA OPERATIUNILOR CU SUBSTANTE PERICULOASE

Distribuie:

Publicat:

Politistii au indisponibilizat peste 8,5 kg si 125 de litri de substante toxice folosite pentru protectia plantelor, in urma a 13 actiuni desfasurate de raza judetelui Vaslui pentru verificarea legalitatii operatiunilor cu substante periculoase. De asemenea, 6 persoane sunt cercetate pentru comiterea a 8 infractiuni in domeniu.
In perioada 15 martie – 17 mai, Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a coordonat actiunea desfasurata la nivel national pentru verificarea respectarii prevederilor legale de catre agentii economici inregistrati sau autorizati sa efectueze operatiuni cu produse de protectie a plantelor.
Astfel, politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, cu sprijinul reprezentantilor din cadrul Oficiului Fitosanitar Vaslui,  Garzii de Mediu si Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui, au efectuat verificari si controale la 90 de agenti economici care efectueaza operatiuni cu acest tip de produse de pe raza judetului Vaslui. 
In urma activitatilor desfasurate au fost constatate 8 infractiuni, dintre care 5 prevazute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, 2 la Legea 211/2011 privind regimul deseurilor si o infractiune la Legea 121/2006. Pentru comiterea acestor fapte, politistii cerceteaza 6 persoane.
Ca masura complementara, politistii au indisponibilizat in vederea confiscarii 8,5 kilograme si 125 de litri de produse de protectie a plantelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img