vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:Campanie de prevenire a accidentelor de circulatie produse din cauza aparitiei pe carosabil a unor animale lasate nesupravegheate de proprietari

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui desfasoara in perioada octombrie – noiembrie, o campanie de prevenire a accidentelor de circulatie produse din cauza aparitiei pe carosabil a unor animale lasate nesupravegheate de proprietari.

La inceputul lunii octombrie a.c., pe raza comunei Solesti a fost inregistrat un grav accident de circulatie. Un tanar, de 26 de ani, se deplasa cu o autoutilitara pe D.N. 24, pe raza localitatii Solesti din directia Vaslui catre Iasi. La un moment dat, pe partea carosabila a patruns un cal, tanarul a incercat sa-l evite, autovehiculul a patruns pe sensul opus de mers si a intrat in coliziune cu o autoutilitara condusa in mod regulamentar de un barbat, in varsta de 60 de ani, din municipiul Vaslui. Echipajul medical ajuns la fata locului a constatat decesul barbatului in varsta de 60 ani.

Pentru a preveni astfel de evenimente grave,  Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Serviciul Rutier au demarat campania „Pericole ascunse ale drumurilor publice!” adresata proprietarii/detinatorii de animale din  judetul Vaslui.

Campania se desfasoara in mediul urban si rural, in localitatile care sunt tranzitate de drumurile nationale, respectiv drumul european 581.

Politistii, sprijiniti de autoritatile locale, vor organiza intalniri cu proprietari de animale din mediul urban si rural care vor fi informati cu privire la masurile pe care trebuie sa le adopte cand se deplaseaza cu animalele in preajma drumurilor nationale, respectiv a drumului european ce tranziteaza judetul, precum si cu privire la riscurile care apar atunci cand sunt lasate nesupravegheate animalele in apropierea drumului public. De asemenea, materiale preventive cu mesajul campaniei vor fi afisate in locurile publice de pe raza localitatilor care sunt tranzitate de drumurile nationale respectiv drumul european.

Prin aceasta campanie politistii doresc sa reaminteasca cetatenilor faptul ca in conformitate cu prevederile Codului Civil „proprietarul unui animal sau cel care se serveste de el raspunde, independent de orice culpa, de prejudiciul cauzat de animal, chiar daca acesta a scapat de sub paza sa”.

De asemenea, lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img