vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:CRACIUN IN SIGURANTA

Distribuie:

Publicat:

De Sarbatoarea Nasterii Domnului, Politia Romana a fost la datorie, astfel incat nu au fost inregistrate evenimente cu impact asupra sigurantei publice.

Pentru siguranta cetatenilor, in perioada 24-26 decembrie, peste 150 de politisti au actionat suplimentar fata de dispozitivul zilnic, in judetul Vaslui, in locurile unde au avut loc manifestari religioase, in zonele cu aflux mare de public, precum si pe principalele drumuri nationale, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite si pentru fluidizarea traficului si diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost in teren peste 60 patrule de ordine si siguranta, iar efectivele de politie rutiera au utilizat 21 de autospeciale.

Masurile luate de politistii care au actionat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare au facut ca oamenii sa se bucure in liniste de sarbatoarea Craciunului.

In urma actiunilor desfasurate de politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, au fost constatate 63 de infractiuni, iar fata de 2 persoane cercetate pentru comiterea de fapte penale, au fost luate masuri preventive.

Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat 170 de sanctiuni, in valoare de 43.870 de lei. Astfel, politistii au intervenit si au aplicat 54 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si au aplicat 12 sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Pentru neregulile constatate in trafic politistii au aplicat 102 de sanctiuni contraventionale, 20 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza, 4 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, cu o imbibatie mai mica decat cea de la care fapta este considerata infractiune.
Totodata, politistii au retras 4 certificate de inmatriculare si au retinut 11 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 4  pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri.

In perioada 30 noiembrie  – 26 decembrie a.c., in urma activitatilor desfasurate in teren, politistii au constat 336 de  infractiuni si au aplicat 1688 de sanctiuni contraventionale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img