sâmbătă, 20 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Minivacanta de 1 mai, fara evenimente deosebite

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au actionat in minivacanta din perioada 27.04- 01.05.2018  pentru asigurarea ordinii si linistii publice si apararea patrimoniului public si privat, in localitatile urbane si rurale. De asemenea, au actionat in zonele in care s-au desfasurat manifestari cultural-artistice si sportive, in vederea preintampinarii producerii de evenimente negative.

In aceasta perioada, peste 130 de politisti  din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat, in medie, zilnic, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor curente necesare asigurarii unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zonele de agrement si in care se desfasoara manifestari publice.

Dispozitivul suplimentar care a asigurat ordinea si linistea publica pe perioada minivacantei a fost constituit din politisti de la ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, arme, explozivi, substante periculoase si actiuni speciale. Acestia au intervenit la 288 de evenimente, dintre care 248 au fost sesizate prin 112. Activitatile au fost desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.

In urma activitatilor specifice desfasurate, politistii vasluieni au constatat 110  infractiuni, 13 persoane fiind depistate in flagrant. De asemenea, acestia au aplicat 1025 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 365.325 de lei si au confiscat bunuri in valoare de 5200 de lei.

Politistii rutieri au desfasurat activitati pentru cresterea sigurantei in trafic, fiind constatate 7 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost aplicate 770 sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru incalcarea regimului legal de viteza (326). Au fost retinute 71 de permise de conducere si au fost retrase 10 certificate de inmatriculare auto.
Totodata, au fost depistate 5 persoane urmarite national sau international, iar in cauzele instrumentate, au fost dispuse 2 masuri preventive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img