joi, 18 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Peste 157 000 de tigarete au fost ridicate de politistii specializati in investigarea criminalitatii economice

Distribuie:

Publicat:

In urma actiunilor desfasurate in anul 2016, politistii vasluieni au efectuat cercetari in 113 dosare penale si au aplicat peste 65 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 51.000 de lei.

Anul trecut, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au continuat activitatile de investigare a activitatilor ilegale desfasurate in domeniul introducerii in tara, productiei, transportului, depozitarii, distributiei si comercializarii de tutun si tigarete contrafacute sau nefiscalizate.

Astfel, politistii de la economic au derulat, in acest domeniu, 22 de actiuni si au verificat peste 300 de agenti economici.
In urma actiunilor, au fost inregistrate 113 dosare penale, fiind constatate 114 de infractiuni. Ca urmare a administrarii probatoriului, 3 persoane au fost retinute, o persoana a fost arestata preventiv, iar fata de alte 2 de persoane s-au luat alte masuri preventive.

De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii 157024 de tigarete si au fost indisponibilizate 2 mijloace de transport. Totodata au fost aplicate 65 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 51180 de lei.

In urma activitatilor desfasurate, s-a reusit recuperarea unui prejudiciu in valoare de peste 60646 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img