joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI: retinuti pentru talharii

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au retinut trei tineri, banuiti de comiterea a doua infractiuni de talharie calificata si a unei tentative la aceeasi infractiune. Acestia urmeaza sa fie prezentati la unitatea de parchet competenta, cu propunere de luare a unei masuri privative de libertate.

La data de 09.03.2017, politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au retinut pentru  24 de ore trei tineri in varsta de 18 de ani, doi din comuna Pungesti iar al treilea din comuna Rosiesti. Acestia sunt banuiti de comiterea a doua infractiuni de talharie calificata si a unei tentative la infractiunea de talharie calificata, fapte savarsite pe raza municipiului Vaslui.
       
Cei trei tineri sunt banuiti ca, la sfarsitul lunii februarie, a.c. ar fi sustras prin violenta un telefon mobil in valoare de aproximativ 500 de lei, de la un tanar de 16 ani, din municipiul Vaslui. De asemenea, cei trei ar fi incercat sa sustraga telefonul mobil unui tanar de 17 ani, din municipiul Vaslui, folosind mijloace violente, fara insa a reusi acest lucru.

Totodata, in seara de 05.03.2017,  persoanele in cauza ar fi smuls telefonul mobil si geanta personala, ce apartineau unei femei in varsta de 28 de ani, din municipiul Vaslui.

Inca din momentul primei sesizari, politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei Municipiului Vaslui au demarat cercetarile pentru identificarea celor care au savarsit infractiunile de talharie. De asemenea, acestia au intensificat actiunile pe linia prevenirii infractiunilor comise cu violenta (mai ales in zona in care au fost comise cele trei fapte). Din cercetari a reiesit ca in toate cele trei cazuri, savarsite in intervalul orar 21.00-22.00,  autorii purtau haine inchise la culoare si aveau fetele acoperite cu esarfe sau fulare.

Prejudiciul, in valoare de aproximativ 1.200 de lei, a fost recuperat in totalitate de catre politisti, bunurile fiind inapoiate persoanelor vatamate.

In cursul acestei zile, cei trei tineri  urmeaza sa fie prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, cu propunerea de luare a unei masuri privative de libertate.

Cele mai multe dintre infractiunile de talharie sunt comise in locuri publice sau in spatiile comune ale imobilelor. Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infractiune, va recomandam :
Evitati deplasarile pe trasee aflate in zone mai putin circulate: campuri, parcuri, santiere.
Daca, din diverse motive, trebuie sa circulati dupa lasarea intunericului, ocoliti locurile neiluminate ori in care se afla unitati cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializeaza bauturi alcoolice (restaurante, discoteci).
Cand observati ca sunteti urmariti de persoane necunoscute, incercati sa va deplasati prin zone intens circulate, chiar daca asta presupune schimbarea traseului dumneavoastra.
 Nu va afisati ostentativ cu obiecte de valoare (lantisoare, bratari) si nici cu bunurile pe care le aveti asupra dumneavoastra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img