joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI:SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA!

Distribuie:

Publicat:

In ultimele trei zile, in cadrul actiunii „Sarbatori de Iarna in Siguranta!”,  politistii vasluieni au constatat 27 de infractiuni si au aplicat 390 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 96.000 lei.        
 
Politia Romana actioneaza, la nivel national, pentru protejarea drepturilor si intereselor comerciale ale cetatenilor, precum si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, premergator sarbatorilor de iarna. Actiunile vizeaza doua paliere: primul palier este cel de prevenire, preventie si descurajare si al doilea cel de combatere a faptelor antisociale si de impunere ferma a legii. Au loc misiuni punctuale in domeniul mentinerii si asigurarii ordinii publice, prevenirii violentei stradale, pe linia sigurantei rutiere, precum si pentru prevenirea si combaterea infractiunilor economico-financiare.

Astfel, in perioada 27-29 noiembrie 2015, politistii au constatat 27 de  infractiuni, dintre care 22 de natura judiciara si 5 la regimul circulatiei rutiere.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au intervenit si au aplicat 157 sanctiuni contraventionale, dintre care 76 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991, au aplicat 44 sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 8 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, 2 la Legea           nr. 171/2010 privind Codul Silvic si 27 la alte acte normative.

De asemenea, pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 233 de sanctiuni contraventionale in conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind regimul circulatiei rutiere, dintre care 41 pentru depasirea limitelor legale de viteza. Totodata, au fost retinute 7 de permise de conducere, fiind retrase si 3 certificate de inmatriculare.

Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale aplicate este de 96.656 de lei.

Politisti din cadrul Politiei orasului Murgeni, impreuna cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui si reprezentanti ai Ocolului Silvic Epureni au identificat un barbat, in varsta de 33 ani, din orasul Murgeni, care transporta cu un autovehicul 50,4 mc material lemnos (lemn de foc) pentru care nu a putut prezenta documente de provenienta si transport. Autovehiculul a fost oprit pe D.N. 24 A, la iesirea din localitatea Floreni, suburbie a orasului Murgeni.

Materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii, iar cel in cauza a fost sanctionat contraventional in conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010.

Politistii Sectiei de Politie Rurala 7 Banca l-au identificat pe raza comunei Viisoara pe C. Narcis, de 36 ani, din comuna Suletea in timp ce conducea autoturismul desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Barbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultand o valoare de 1,15 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Pe strada Calugareni din municipiul Vaslui, politistii Biroului Rutier Vaslui l-au depistat pe F. Sorin, de 28 ani, din municipiul Craiova care se afla la volanul unui autoturismul desi anterior consumase bauturi alcoolice. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Cele doua persoane au fost conduse la spital unde le-au fost recoltate mostre  biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele lor, politistii au intocmit dosare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange,
         
*   *  *
Intrucat in aceste zile se anticipeaza valori ridicate de trafic, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta civica numarul politistilor a fost suplimentat.

Pentru o deplasare in siguranta, Politia Romana atrage atentia cu privire la necesitatea respectarii regulilor rutiere. Avand in vedere conditiile meteo, pe majoritatea tronsoanelor de drum din tara, inainte de a pleca, verificati intotdeauna starea tehnica a autovehiculului si interesati-va in privinta starii traseului pe care urmeaza sa il parcurgeti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img