miercuri, 24 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:„SI TU POTI DEVENI POLITIST!”

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui continua campania „Si tu poti deveni politist”, campanie ce are drept scop promovarea profesiei de politist si a ofertei educationale a unitatilor de invatamant specializate – Scolile de agenti de politie si Academia „A .I. Cuza” Bucuresti.
   
Campania „Si tu poti deveni politist” are drept scop promovarea, in randul elevilor de clasa a X-a, a XI-a si a XII-a, a profesiei de politist si a ofertei educationale a unitatilor de invatamant specializate – Scolile de agenti de politie „Vasile Lascar” Campina sau „Septimiu Muresan” Cluj si Academia „A.I. Cuza” Bucuresti.

Dupa mai multe intalniri ale politistilor cu elevii la sediul unitatilor de invatamant, a venit randul tinerilor sa mearga in vizita la Politia municipiului Barlad. Astfel, elevi ai clasei a-XI-a din cadrul Liceului „Mihai Eminescu” din municipiul Barlad au fost prezenti la sediul politiei, acesta fiind un bun prilej pentru a veni in sprijinul viitorilor absolventi de liceu in demersul legat de alegerea profesiei.

Intalnirea dintre elevi si politisti a demarat cu o prezentare a principalelor atributii si activitati ale Politiei Romane, prezentarea realizata de seful Politiei municipiului Barlad – comisar sef  de politie Chelaru Vasile si  seful Biroului de Ordine Publica – comisar sef Ghintuiala Daniel.
 
Un interes aparte au manifestat  vizitatorii pentru munca de politie stiintifica. Specialistii criminalistii le-au prezentat tinerilor aparatura utilizata pentru identificarea urmelor papilare si modalitatile de prelevare a probelor de la fata locului. Elevii au putut observa indeaproape instrumentele folosite la cercetarea la fata locului, care sunt tipurile de urme si cum sunt lasate acestea.

Tinerii au putut afla si aspecte privind misiunile la care participa politistii de ordine publica, iar in curtea unitatii le-au fost prezentate autospecialele folosite de acestia in activitatea de mentinerea a ordinii si sigurantei publice.
Elevii au facut cunostinta cu Tano, cainele de urmarire. Echipa formata din politist conductor si caine, a realizat demonstratii de patrulare, de prindere si imobilizare a infractorilor.
Aceasta incursiune in activitatea politistilor barladeni i-a incantat pe tineri,  i-a facut sa priveasca meseria de politist din alta perspectiva si sa aprecieze complexitatea acesteia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img