vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: SI TU POTI DEVENI POLITIST – ADMITERE 2018

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui desfasoara activitatea de recrutare si selectie a candidatilor pentru admiterea in institutiile M.A.I. – sesiunile 2018 si  ianuarie 2019.

    Pentru a participa la concursurile de admitere in Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, candidatii se pot inscrie pana la data de 25 mai 2018.

La Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, concursul de admitere se organizeaza pentru:
 Facultatea de Politie, specializarea ordine si siguranta publica, invatamant cu frecventa, cu durata de 3 ani, care pune la dispozitie 238 locuri (8 romi+6 maghiari + 4 alte minoritati).    
 Facultatea de stiinte juridice si administrative, specializarea Drept, invatamant cu frecventa, cu durata de 4 ani, cu 65 locuri.
Candidatii cu domiciliul/resedinta in judetul Vaslui, se vor adresa Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, strada Hagi Chiriac nr. 1, pentru a completa si depune cererile de inscriere, pana la data de 25.05.2018.

Au inceput inscrierile si pentru examenul de admitere la cele peste 1.500 de locuri la scolile de agenti de politie din Campina si Cluj. Cererile de inscriere pentru concursul de admitere la scolile de politie se pot depune pana la data de 15 iunie 2018.
Pentru sesiunea de admitere august-septembrie locurile alocate unitatilor de invatamant sunt urmatoarele:
Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina – 1.279 de locuri (dintre care 30 de locuri pentru romi si 10 locuri pentru alte minoritati);
Scoala de Agenti de  politie „Septimiu Muresan” Cluj–Napoca – 290 de locuri (dintre care 10 locuri pentru romi si 3 locuri pentru alte minoritati).

Nu se face diferentiere intre locurile pentru femei si cele pentru barbati, iar recrutarea candidatilor se realizeaza de Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui.
Prima etapa de selectie consta in evaluarea psihologica si examinarea medicala a candidatilor, aceste activitati realizandu-se la unitatile care au recrutat candidatii, respectiv Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui.
A doua etapa  consta in contravizita medicala si proba de evaluare a performantei fizice. Aceste activitati se realizeaza la sediul unitatilor de invatamant.
A treia etapa consta in examenul de verificare a cunostintelor printr-un test–grila la disciplinele limba romana si limba straina (limba engleza sau limba franceza, potrivit optiunii la inscriere). Testul de verificare a cunostintelor cuprinde 90 de itemi, 60 la limba romana si 30 la limba straina. Fiecare item va avea patru variante de raspuns, doar una fiind corecta, evaluata cu un punct.
Cererile de inscriere a candidatilor pentru concursul de admitere la scolile de politie se pot depune pana la data de 15 iunie 2018, de luni pana vineri, intre orele 1000 – 1500, la Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui din municipiul Vaslui, str. Hagi Chiriac, nr. 1, Serviciul Resurse Umane, unde candidatii se vor prezenta cu actul de identitate.

Detaliile cu privire la inscriere si la desfasurarea examenelor se pot obtine de la Serviciul de resurse umane din cadrul  Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui sau de pe site-ul https://vs.politiaromana.ro, la sectiune Cariera.

Mult succes tuturor candidatilor!
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img