vineri, 26 aprilie, 2024

IPJ Vaslui: Siguranta in scoli din prima zi a noului an scolar

Distribuie:

Publicat:

Odată cu debutul anului școlar, polițiști, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali acționează pentru un început în siguranță a noului an școlar. Și în acest an, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

          Astăzi, 13 septembrie 2021, peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui alături de jandarmi, pompieri și polițiști locali au acționat în zona grădinițelor, școlilor și liceelor, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

          Pentru Poliția Română, siguranța în școli constituie o prioritate. Fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto si pedestră ale Poliției, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

          Polițiștii din structurile de prevenire, de proximitate și de la posturile comunale vor avea, pe parcursului anului școlar, întâlniri cu reprezentanți ai școlii, cât și cu părinți și elevi.

          Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate. Acești se vor deplasa la sediul unităților de învățământ, în vederea relaționării cu conducerea acestora și cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.

          Vor fi intensificate activitățile de patrulare în zona adiacentă unităților de învățămât, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor, precum și activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi.

          Ne dorim ca anul școlar să continue așa cum a început, în condiții de siguranță și cu prezență fizică a elevilor în unitățile de învățământ, fapt pentru care recomandăm tuturor să respecte măsurile de protecție impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2.

          Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes !

         

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img