joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI :„TU CE FEL DE PARINTE ESTI?”-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Fundatia World Vision Romania si Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui desfasoara in luna noiembrie campania de prevenire adresata parintilor „Tu ce fel de parinte esti ?”.

„Tu ce fel de parinte esti ?“ este o campanie de informare adresata parintilor, cu scopul de a-i constientiza cu privire la efectele pe care le are violenta asupra mediului familial si relatiilor din cadrul familiei.
Pentru a transmite mesajul campaniei, politisti din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si reprezentantii Fundatiei World Vision, cu sprijinul reprezentantilor primariilor au organizat mai multe intalniri in mediul rural din judetul Vaslui.

Astfel, de la inceputul lunii noiembrie politistii s-au intalnit cu parinti din localitatile Ratesu Cuzei, Craciunesti, Draxeni, Buda, Osesti, Rafaila si Dumesti.

In cadrul acestor intalniri parintii au fost informati cu privire la importanta disciplinarii pozitive a copilului, la tipurile de violenta si urmarile acestora, precum si care sunt institutiile carora se pot adresa atunci cand exista situatii de violenta in cadrul familiei. In contextul discutiilor, au fost dezbatute, printr-un dialog interactiv, aspecte privind diferentele dintre disciplina si pedeapsa precum si efectele violentei asupra dezvoltarii copiilor.
Politia iti recomanda  sa ai in vedere:
NIMENI, NICIODATA, NU ARE DREPTUL sa te desconsidere, sa-ti raneasca sufletul, sa te loveasca fizic sau sa-ti limiteze libertatea si drepturile.
TU SI COPIII TAI, intreaga familie, aveti dreptul sa traiti in armonie, siguranta si liniste in propria locuinta.
AI DREPTUL sa soliciti, sa primesti protectie si sprijin atunci cand cineva apropiat (sot, partener, parinte, copil) te loveste, te ameninta si iti produce teama.
EXISTA PERSOANE CARE TE VOR AJUTA, oferindu-ti sprijinul practic si emotional, pentru ca tu sa poti schimba situatia in care esti acum.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img