sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Iranul considera ilegala retragerea SUA din tratatul nuclear

Distribuie:

Publicat:

Televiziunea de stat iraniana a calificat ca ilegala decizia presedintelui Donald Trump de a retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul. Presedintele iranian Hassan Rouhani anuntase deja ca va prezenta reactia tarii sale imediat dupa ce Trump isi face cunoscuta in mod oficial pozitia fata de acord, a informat Reuters in cursul serii.

Trump a denuntat marti intelegerea cu Iranul si a semnat decretul prin care se reintroduc sanctiunile impotriva regimului de la Teheran. Evenimentul a fost transmis in direct de televiziuni.

 

Presedintele american a criticat acordul incheiat in 2015 de puterile internationale – SUA, Rusia, China, Regatul Unit, Franta si Germania – cu Iranul, afirmand ca suspendarea sanctiunilor in schimbul renuntarii la programul nuclear a fost negociata gresit de la inceput si a permis Teheranului sa continue programul de inarmare cu rachete capabile sa transporte ogive nucleare. De asemenea, presedintele a subliniat ca acordul nu a impiedicat Iranul sa finanteze terorismul si sa destabilizeze Orientul Mijlociu.

Sursa: agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img