vineri, 19 aprilie, 2024

ISU Vaslui:Doua incendii in doar cateva ore

Distribuie:

Publicat:

 In cursul zilei de astazi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt” al judetului Vaslui a fost solicitat  sa intervina  pentru lichidarea a doua incendii, astfel:

Incendiu la acoperisul unei locuinte din comuna Garceni

       In cursul acestei dimineti, la ora 07.55, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt” al judetului Vaslui a fost solicitat sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs la acoperisul unei case din localitatea Dumbraveni, comuna Garceni.

    Pentru localizarea si  lichidarea incendiului,  la fata locului s-a deplasat echipajul de stingere de la Punctul de Lucru Ivanesti, din cadrul Detasamentului de Pompieri Vaslui, cu o autospeciala de stingere.  In momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacara deschisa la nivelul acoperisului, precum si in interiorul unei camere. Flacarile au distrus circa 30 metri patrati din  acoperisul casei, confectionat pe structura din lemn si invelitoare din azbociment, doua ferestre si o usa.
   
        Imprejurarea determinanta care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis in spatii inchise, respectiv utilizarea necorespunzatoare a  unei surse de aprindere cu flacara deschisa in podul casei.

Incendiu la o casa dinn comuna Puscasi
 
In jurul orei 14.10, un echipaj de pompieri de la Detasamentul Vaslui a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o  locuinta din localitatea Puscasi, comuna Puscasi Bacesti. Pentru localizarea si lichidarea acestuia s-a deplasat la fata locului un echipaj, cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, care a actionat in cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna. La sosirea la fata locului, incendiul se manifesta in faza incipienta in interiorul bucatariei cu risc de propagare la intreaga locuinta formata din bucatarie si doua camere.  Flacarile au distrus mobilierul din bucatarie, o perdea din apropierea aparatului de gatit si diverse textile. Proprietara in varsta de circa 36 de ani a suferit un atac de panica si o usoara intoxicatie cu monoxid de carbon  in incercarea de a lichida singura incendiul, acesta finnd transportata la spital de catre echipajul medical SMURD prezent la fata locului.  Din primele cercetari, se pare ca incendiul a fost generat de efectul termic de la un aparat de gatit lasat nesupravegheat coroborat cu amplasarea necorespunzatoare a materialelor usor combustibile ( textile) fata de aragaz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img