vineri, 29 martie, 2024

ISU VASLUI: Interventii in weekend-ul 05-07 septembrie

Distribuie:

Publicat:

In ultimele 72 de ore, echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta  “ Podul Inalt” al judetului Vaslui au fost solicitate sa intervina la evenimente, astfel:
            
67 Interventii SMURD                             

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Podul Inalt” Vaslui au intervenit, in ultimele 72 de ore, pentru a acorda ajutor medical de urgenta la 67 solicitari (23 vineri, 26 sambata si 18 duminica . Pacientii au fost transportati la spital pentru acordarea tratamentului de specialitate.

2 misiuni pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor

    Sambata, 05 septembrie, un echipaj al Detasamentului de pompieri Barlad a fost solicitat sa intervina, in municipiul Barlad, pentru asigurarea masurilor PSI si supravegherea zonei de producerea a unui accident rutier intre doua autoturisme. S-a actionat pentru deconectarea bornelor de la bateria de acumulatori si eliminarea scurgerilor de combustibil pe carosabil, nefiind persoane incarcerate.   

Sambata, 05 septembrie, un echipaj al Punctului de lucru Ivanesti  a fost solicitat sa intervina pentru asigurarea masurilor PSI si supravegherea zonei de producerea a unui accident rutier produs pe aria localitati Ivanesti. S-a actionat pentru deconectarea bornelor de la bateria de acumulatori, nefiind persoane incarcerate.
              
O misiune asistenta persoane

    Sambata, in jurul orelor 10.12, pompieri militari din cadrul Detasamentului de pompieri Vaslui, au fost solicitati de catre un echipaj SAJ sa intervina in municipiul Vaslui pentru transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale din apartament la ambulanta.

7 Incendii

Vineri, in jurul orelor 12.05, Sectia de pompieri Husi a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje  din localitatea Vinetesti, comuna Oltenesti.
    Pompierii militari au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Flacarile au distrus aproximativ 3 000 Kg de plante furajere, 3 000 Kg de stuleti de porumb si 10 ml gard din scandura. Cauza probabila de incendiu fiind reprezentata de jocul copiilor cu focul.

Vineri, in jurul orelor 19.55, Sectia de pompieri Husi a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs in curtea unei locuinte din municipiul Husi. Pompierii militari au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Flacarile au distrus aproximativ doi mc lemn de foc si 100 mp vegetatie uscata. Cauza probabila de incendiu fiind reprezentata de utilizarea focului deschis in spatii deschise.

 Sambata 05 septembrie, in jurul orelor 13.11, Detasamentul de pompieri Barlad a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la podul unei locuinte din localitatea Manzesti a comunei Ibanesti.

     Echipajul de pompieri a intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Inteventia pompierilor a limitat distrugerile la 10 mp acoperis din tigla pe asteriala din lemn, al unei bucatarii anexate locuintei. Cauza probabila care a condus la declansarea incendiului a fost neizolarea termica a cosului de fum fata de materialele combustibile.

Sambata 05 septembrie, in jurul orelor 13.15, Detasamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la o locuinte din localitatea Dealu mare a comunei Zorleni.
     Echipajul de pompieri format din 6 subofiteri si o autospeciala de lucru cu apa si spuma a intervenit limitand pagubele la 40 mp de acoperis din tigla pe asteriala din lemn si la articolele de mobilier din doua incaperi. Incendiul a fost provocat de catre proprietar prin folosirea intentionata a sursei de aprindere (chibrit)
pentru a genera incendiul.

Sambata 05 septembrie, in jurul orelor 21.38, Punctul de lucru Ivanesti al Detasamentului de pompieri Barlad  a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din orasul Murgeni.
    Pompierii militari au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma, flacarile distrugand aproximativ 2,5 tone de plante furajere sub forma de baloti. Cauza probabila de incendiu fiind reprezentata de folosirea focului deschis in spatii deschise.

Sambata 05 septembrie, in jurul orelor 22.23, Detasamentul de pompieri Vaslui  a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din localitatea Osesti.
    La locul producerii evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri format din 6 subofiteri militari si o autospeciala de lucru cu apa si spuma, flacarile distrugand aproximativ 10 tone de lucerna si 20 de ml de gard din lemn. Cauza probabila de incendiu fiind in curs de stabilire.

    Duminica 06.09.2015, in jurul orelor 20.58, doua echipaje de pompieri formate din 11 subofiteti si doua autospeciale de lucru cu apa si spuma au intervenit in municipiul Barlad pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o locuinta.

    In urma incendiului au ars diverse articole textile si piese de mobilier din dormitorul locuintei, proprietarul suferind asuri la nivelul fetei si membrelor superioare. Cauza care a condus la generarea incendiului a fost folosirea focului deschis (lumanare) in spatii inchise.

    Astazi, in jurul orelor 04.05, Detasamentul de pompieri Barlad a intervenit pentru stingerea a 3 europubele din municipiul Barlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img