joi, 28 martie, 2024

ISU VASLUI:Patru incendii in 24 de ore

Distribuie:

Publicat:

In ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui a intervenit astfel:

 Pentru acordarea asistentei medicale de urgenta:

In perioada 04.01.2016 – 05.01.2016 echipajele SMURD are ISUJ Vaslui au acordat asistenta medicala de urgenta cu Echipajele de prim ajutor la 13 interventii.

Pentru stingerea incendiilor:

Ieri, 04 ianuarie a.c., Detasamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat sa intervina pe strada Libertatii din municipiul Vaslui, in parcarea blocului 322, pentru stingerea unui incendiu la un autoturism.

Imediat dupa sosirea la locul interventiei a  echipajului de pompieri, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, s-a constatat in urma recunoasterii, ca incendiul se manifesta cu flacara la compartimentul motor si risca sa se  propage la intregul autoturism si la alte doua autoturisme parcate in vecinatate.

In urma interventiei prompte a echipajului de stingere, nu au existat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la elementele electrice si din plastic din compartimentul motor.

Cauza propabila de generare a incendiului este un scurtcircuit electric cauzat de  motorul electric (electromotorul) suprasolicitat sau defect.

In ultimele 24 de ore, Echipajele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui au intervenit pentru stingerea a trei incendii produse din cauza cosului de fum deteriorat sau neizolat corespunzator fata de materialele combustibile astfel:

In data de 04 ianuarie a.c., in jurul orelor 1711, un echipaj de la Sectia de pompieri Husi a intervenit, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Armaseni, comuna Bunesti Averesti.

In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la elementele de constructie si anume: aproximativ 7 mp de planseu din lemn si 9 ml de grinzi din lemn.

In data de 05 ianuarie, in jurul orelor 0226, un echipaj de la Detasamentul de pompieri Vaslui a intervenit, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Costesti, comuna Costesti.

In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 5 t de furaje si 10 ml de gard din lemn din cauza scanteilor provenite de la cosul de fum.

In data de 05 ianuarie, in jurul orelor 0306, un echipaj de la Detasamentul de pompieri Vaslui a intervenit, cu o autospeciala de stins incendii cu apa si spuma, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinta din localitatea Puscasi, comuna Ivanesti.

In urma incendiului, nu s-au inregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la aproximativ 15 mp de acoperis din tabla pe astereala din lemn si la 6 mp de tavan din lemn.

Astfel, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt ” al judetului Vaslui atrage atentia asupra urmatoarelor masuri si reguli de aparare impotriva incendiilor ce se impun a fi respectate in perioada de iarna:
– asigurati izolarea termica a sistemelor de incalzire fata de materialele combustibile din apropierea acestora;
– utilizati sistemele de incalzire respectand cu strictete indicatiile producatorului in ceea ce priveste alimentarea cu combustibil;
– este interzisa folosirea sobelor si a mijloacelor de incalzire defecte, cu improvizatii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum si aprinderea focului utilizandu-se lichide inflamabile;
– sobele si mijloacele de incalzire trebuie supravegheate permanent pe timpul functionarii;
– nu supraincalziti sobele sau alte mijloace de incalzire;
– nu lasati copiii nesupravegheati in casa cu sobe sau alte mijloace de incalzire aflate in functiune;
– cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– cosurile de fum trebuie izolate termic fata de materialele combustibile ale planseului sau acoperisului ( grinzi, astereala de lemn si alte asemenea);
– depozitarea materialelor combustibile se face la o distanta mai mare de un metru fata de sobele metalice si la o distanta de 50 cm la sobele din caramida sau teracota;
– in fata usitei de alimentare a sobei pardoseala combustibila se protejeaza cu o tava sau o tabla metalica avand dimensiuni de minim 70 x 50 cm;
– cenusa rezultata de la mijloacele de incalzire se evacueaza periodic intr-un loc stabilit si amenajat in acest scop, fara pericol de incendiu si numai dupa ce se sting resturile de jar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img