joi, 28 martie, 2024

ISU VASLUI: ,, PREVENITI GHINIONUL – MARTI 13, FARA GHINION!”

Distribuie:

Publicat:

In data de 13 iunie 2017, in Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui este organizata Ziua portilor deschise, cu ocazia ZILEI DE MARTI 13, PREVENITI GHINIONUL.    

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) si E.ON Romania au incheiat, in anul 2012, un protocol de colaborare privind derularea in comun a unor campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

Protocolul, al carui obiectiv principal este reducerea numarului incidentelor si, implicit, al victimelor, este primul de acest fel incheiat intre I.G.S.U. si o companie din sectorul energetic din Romania.

Cetateanul este veriga importanta in procesul de gestionare a situatiilor de urgenta. Rolul sau devine unul major prin insusirea si aplicarea informatiilor care vin din partea institutiilor abilitate, manifestand responsabilitate in relatiile cu familia, comunitatea si mediul inconjurator.

Ȋn programul pregatit se regasesc urmatoarele activitati : familiarizarea publicului vizitator cu specificul institutiei, prezentarea tehnicii de interventie utilizate in situatii de urgenta, expunerea  actiunilor salvatorilor, recomandari specifice de comportare privind tipurile de risc ce se pot manifesta la nivelul judetului Vaslui.

Toti cei care doresc sa cunoasca mai multe desprea activitatea pompierilor, misiunile acestora, tehnica de interventie sau modul in care decurge o zi intr-o subunitate sunt asteptati, intre orele 10.00 – 14.00 sa fie alaturi de noi in aceasta zi speciala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img