News Flash:

ISUJ Vaslui, “Si tu poti fi salvator"

13 Februarie 2017
1406 Vizualizari | 0 Comentarii
Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat in anul 2016, continua in urmatoarea perioada, cu noutatea ca inscrierile se pot face oricand, fara a mai fi conditionate de un numar limitat de locuri. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui are ca obiectiv, prin toate activitatile sale, cresterea nivelului de siguranta a vasluienilor, la care pot participa si voluntarii, prin inscrierea in acest proiect.

Daca ai peste 16 ani si vrei sa fii de ajutor semenilor, care sunt sau pot fi afectati de situatii de urgenta, sa participi la misiuni de interventie in situatii de urgenta alaturi de militari, sa inveti si sa utilizezi notiuni de baza in acordarea primului ajutor, sa te implici in actiuni de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajelor de prevenire a situatiilor de urgenta, atunci “SI TU POTI FI UN SALVATOR”.

Proiectul „Salvator din pasiune” urmareste sustinerea activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor. Activitatile de voluntariat desfasurate, organizate de ISUJ Vaslui, vor fi fara scop lucrativ si fara remuneratie. Dupa parcurgerea unor programe de pregatire, activitatile derulate alaturi de efectivele inspectoratului general vor consta in participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.

Programul va fi structurat in trei etape, ce presupun recrutarea si inscrierea candidatilor, analizarea dosarelor si incheierea contractelor de voluntariat. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori sunt urmatoarele:
- varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani;
- apt din punct de vedere medical;
- sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor cu intentie;
- sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.

Dosarul candidatului trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani), copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala si acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.

In urma desfasurarii perioadelor de voluntariat, voluntarul va obtine un certificat de voluntariat si un raport de activitate emis de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1055 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042910 (s)