sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Jean-Marie Le Pen: “Nationalismul este ceea ce suntem”

Distribuie:

Publicat:

Fondatorul Frontului National, Jean-Marie Le Pen, a aparat luni dupa-amiaza ideea de nationalism, dupa ce a depus o coroana de flori la statuia Ioanei d’Arc din Paris. Veteranul extremei-drepte a devenit mult mai activ pe scena publica dupa ce fiica sa a trecut in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, transmite DPA, preluata de News.ro.

In fata a cateva sute de sustinatori ai Frontului National, controversatul politician a declarat ca ”nationalismul este iubirea natiunii – nationalismul este ceea ce suntem”.

Fiica octogenarului il va infrunta duminica pe candidatul de centru-stanga Emmanuel Macron in al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.

Marine Le Pen si-a exclus in urma cu doi ani propriul tata din formatiunea pe care o conduce acum, dupa ce acesta a rabufnit in noi declaratii antisemite in mijlocul unei campanii de innoire a imaginii Frontului National.

Prezidentiabila de extrema-dreapta participa la un miting de campanie in suburbia pariziana Villepinte, in vreme ce Macron se adreseaza sustinatorilor in alt cartier din Paris.

In ciuda politcilor sale controversate, Jean-Marie Le Pen se bucura in continuare de sustinerea electoratului pentru pozitiile sa antiimigratie, precum si pentru opozitia fata de Uniunea Europeana.

jean marine le pen

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img