sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Joe Biden i-a spus lui Vladimir Putin sa nu atace Ucraina pentru ca are sustinerea SUA: Liderul rus vrea o negociere politica

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a propus omologului său american, Joe Biden, soluţii politice pentru depăşirea crizei din Ucraina, anunţă Kremlinul, după convorbirea telefonică în cursul căreia liderul SUA a reiterat susţinerea pentru suveranitatea Ucrainei, scrie mediafax.ro.

"Când au făcut schimb de opinii despre criza din Ucraina, Vladimir Putin a prezentat abordări de soluţionare politică prevăzute în seria de măsuri a Acorduui Minsk", a comunicat marţi seară Preşedinţia Rusiei, conform agenţiei Tass.

Ministerul rus al Apărării Rusia susţine că Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să mobilizeze 40.000 de militari în apropierea frontierelor Rusiei, inclusiv în Marea Neagră şi în zona Mării Baltice. În schimb, Ucraina şi NATO acuză Rusia de suplimentarea trupelor în Crimeea şi în apropierea frontierelor ucrainene.

Casa Albă: Joe Biden a discutat cu Vladimir Putin despre dialogul strategic şi i-a propus un summit

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a reafirmat, într-o conversaţie cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, angajamentul de a susţine suveranitatea Ucrainei şi a pledat pentru dialog strategic pentru controlul armamentului, propunând organizarea unui summit.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img