joi, 25 aprilie, 2024

Jos palaria in fata ei! O doamna! Gest de milioane facut de Romanita Iovan pentru fostul ei sot, Adrian Iovan, mort in tragedia aviatica din Apuseni. Multi au plans cand au vazut

Distribuie:

Publicat:

Pe 20 ianuarie se implinesc cinci ani de la accidentul aviatic din Muntii Apuseni, in urma caruia au murit pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion. Creatoarea de moda Romanita Iovan, fosta sotiea pilotului, a mers sambata la parastas, la fel cum o face in fiecare an.

Romanita Iovan nu a putut ajunge in locul unde s-a prabusit avionul pilotat de Adrian Iovan, din cauza stratului foarte gros de zapada, dar a fost in Muntii Apuseni, unde a avut loc parastasul in memoria fostului ei sot si al studentei Aura Ion, scrie Ziarul Unirea.

„Simtim energia lui Adrian. Simtim chiar ca el si-a dat ultima suflate si ultimul gand de viata gandindu-se la oameni, gandindu-se la cei pe care i-a salvat. Daca Adrian nu facea ce a facut in ultimele secunde, avionul nu ateriza fortat si cadea pur si simplu. In momentul ala nu mai era nimeni in viata.

 El i-a salvat pe ceilalti, din pacate cu pretul vietii lui. Este fantastic daca te gandesti ca ei au plecat intr-un zbor umanitar. Ei se duceau la Oradea sa preleveze organe pentru a salva vieti. Si ei, de fapt, au fost in situatia in care ei insisi trebuiau sa fie salvati. Adrian il insoteste in primul rand pe Albert.

Si de atunci, si pururea in vecii vecilor cat va trai Albert, va fi, dupa parerea, mea, alaturi de fiul lui. Deci este clar ca Albert are un tata, un tata erou. Exista sufletul lui Adrian care il pazeste non-stop si cred ca este foarte important pentru Albert sa venim aici cat de des putem”, a declarat creatoarea de moda.

Aceasta a purtat un tricou pe care era scris mesajul „Cine crede-n zbor e stapan peste zare”.

Romanita Iovan a publicat pe pagina ei de Facebook imagini cu locul unde a avut loc parastasul.

Motii din Zanzesti si Giurgiut au ridicat, in zona unde s-a parbusit avionul, un altar de lemn, de aproximativ 12 metri patrati au amplasat o cruce de mari dimensiuni. In fiecare an, acolo sunt organizate slujbe de comemorare a celor doua victime ale accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

In 20 ianuarie 2014, un avion de mici dimensiuni care avea la bord un echipaj medical s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, la limita dintre judetele Alba si Cluj, la o altitudine de peste 1.400 de metri. Echipa medicala mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Adrian Iovan a murit la scurt timp dupa impact, iar tanara Aura Ion, studenta la Medicina, a murit inainte ca echipele medicale sa ajunga la avion. In accidentul aviatic au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu, de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru, de la Spitalul „Sfanta Maria” si Sorin Ianceu, de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img