joi, 28 martie, 2024

Josep Borrell, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe: Uniunea Europeana trebuie sa dezvolte ‘apetit pentru putere’

Distribuie:

Publicat:

Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe: Uniunea Europeană trebuie să dezvolte 'apetit pentru putere'

Ţările Uniunii Europene trebuie să intervină în crize internaţionale şi să dezvolte "apetit pentru putere", a declarat duminică, la Conferinţa pentru Securitate de la München, Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, anunță MEDIAFAX.

"Uniunea Europeană trebuie să dezvolte apetit pentru putere", a afirmat Josep Borrell în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la München, subliniind că nu se referă doar la puterea de tip militar.

"Trebuie să fim capabili să acţionăm, nu doar să facem zilnic comentarii, să exprimăm preocupări", a adăugat Josep Borrell, conform agenţiei de presă Reuters.

Uniunea Europeană se confruntă uneori cu disensiuni între statele membre în privinţa politicii externe, astfel că nu poate adopta poziţii unitare faţă de diverse crize internaţionale.

"Atunci când nu există unanimitate în UE, va trebui să acţioneze majoritatea", a recomandat Josep Borrell.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img