vineri, 29 martie, 2024

Județul Vaslui :La Banca, racordarea la apă se face pe criterii politice – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Proiectul de alimentare cu apă a satului vasluian Banca, realizat de Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală este folosit de conducerea Primăriei Banca ca armă electorală "În comuna Banca pentru a te racorda la rețeaua  de apa publică trebuie sa folosesti tehnici din ,, Evul Mediu”, mai exact să spargă fiecare cetățean asfaltul cu ce are  la îndemână pentru a ajunge la conducta principală. Iar pentru a beneficia de bransare trebuie sa indeplinesti anumite conditii, si anume: să faci parte din același partid cu primarul, sa-i votezi partidul, sa il sustii în alegerile locale. Daca nu îndeplinești aceste condiții esti trecut pe lista cu ,,mai așteaptă ”, ,,când îți vine rândul ”  sau ,, tu nu-l votezi pe primar” sau "tu o să ai apă când o să vreau eu". Acestea sunt câteva dintre raspunsurile oferite cetățenilor comunei Banca care nu sunt pe aceeași undă cu conducerea primăriei, iar pentru a fi racordat la rețeaua publică  trebuie să mai plătești si o sumă de bani  în baza căreia nu se emite chitanță iar banii nu știe nimeni unde ajung.

  Unul dintre responsabilii trimisi pe teren si-a justificat refuzul de a racorda cetățenii la rețeaua de apă prin faptul că face parte din departamentul Situațiilor de urgentă al comunei Banca , dar de fapt  încasează diferite sume de bani de la cetățeni fără a avea chitanțier fiscal emis de primărie și nici dispoziție emisă oficial pentru aceste sarcini de serviciu.

Mai exact prioritate la racordarea rețelei de apă au susținătorii PSD și PNL, iar cei care au de suferit sunt membri USR care sunt și catalogați de către unii angajați ai primăriei comunei Banca drept "tineri retardați".
 Conducătorii comunei Banca și angajații primăriei uită că dumnealor sunt plătiți din banii tuturor cetățenilor comunei Banca pentru a administra patrimoniul comunei Banca echidistant în favoarea cetătenilor, indiferent de optiunea politică a acestora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img