vineri, 19 aprilie, 2024

Kaufland, anunț despre tichetele sociale. Veste bună pentru beneficiarii de vouchere

Distribuie:

Publicat:

Un lanț cunoscut de supermarketuri din România a dat o veste bună beneficiarilor de tichete sociale. De acum, voucherele pentru alimente pe anul 2022 vor putea fi folosite în supermarketurile Kaufland, de către beneficiarii programului "Sprijin pentru România".

Unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România, Kaufland, a anunțat că acceptă de acum plata cu tichetele sociale emise de Edenred. Cardurile sociale de tip Edenred, Sodexo sau Up România vor putea fi utilizate pentru plata alimentelor în magazilele cunoscutei companii.

Kaufland dă o veste bună pentru beneficiarii de tichete sociale

Menționăm că aceste tichete sociale pot fi utilizate doar pentru achiziția de produse alimentare și de mâncare caldă, care este preparată la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland.

La casele de marcat din supermarket, clienții care aleg să plătească produsele cu vouchere social vor fi îndrumați de către angajați să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Plata cu acest card social se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS. Autoritățile alimentează cardurile la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.

Utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis este strict interzisă, iar încălcarea reglementării se sancționează conform legii.

Până acum, mai bine de 10.000 de carduri cu vouchere sociale au fost blocate, din cauza tentativelor de fraudă, potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene. Mulţi români au încercat să le valorifice fraudulos, prin tentativă de vânzare cu un preţ mai mic decât valoarea încărcată de stat sau achiziționare de produse care nu sunt în lista celor permise, respectiv alcool sau tutun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img