miercuri, 24 aprilie, 2024

Klaus Iohannis, conflict cu evreii din Europa: “Limbaj sinistru. Declanseaza semnale de alarma”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Asociatiei Europene a Evreilor, Rabinul Menachem Margolin, s-a sesizat, vineri, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a facut aluzie la anumite “intelegeri secrete” dintre Liviu Dragnea si evrei.

Rabinul Margolin, a carui organizatie de la Bruxelles reprezinta evreii de pe intregul continent, a avertizat ca sefii de stat ar trebui sa evite utilizarea unui astfel de limbaj „greu, cu conotatii, subtil sinistru”.

"Indiferent de protocoalele stabilite si de nemultumirea evidenta a presedintelui ca nu au fost respectate, as indemna la retinere si prudenta privind folosirea unui astfel de limbaj de catre sefii de stat.

Sub presiune mediatica, gasirea cuvintelor corecte nu este intotdeauna usoara si suntem pregatiti, in acest context, sa oferim presedintelui beneficiul indoielii. Dar folosirea unui astfel de limbaj, incarcat cu conotatii si subtilitati sinistre, poate fi folosit de elementele dubioase din societate si, in mod firesc, declanseaza semnale de alarma in randul comunitatii evreiesti”, a declarat Rabinul Menachem Margolin pentru Qmagazine.

Klaus Iohannis a facut referire la ”intelegeri secrete” pe care este posibil ca Liviu Dragnea sa le faca ”cu evreii”, in vizita in Israel. Presedintele a criticat secretomania in care s-a organizat vizita lui Dancila si Dragnea in Israel si a subliniat faptul ca acestia nu au mandat pentru ceea ce discuta in Israel, deci nu vorbesc in numele Romaniei.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img