vineri, 29 martie, 2024

Klaus Iohannis explica, de la Bruxelles, care sunt cele trei variante pentru Brexit

Distribuie:

Publicat:

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea Consiliului European și a explicat că în discuție este subiectul Brexit. Pentru acest proces sunt trei date posibile de ieșire a Marii Britanii din UE.

”Noi întotdeauna avem o poziție bună și potrivită. În ceea ce privește Brexit vom avea o poziție, dar așteptăm să discutăm și cu colegii din Consiliu, să auzim și alte păreri.

Sigur, deja sunt multe voci care spun că Brexitul se poate prelungi, dar că este bine să vedem care va fi poziția celorlalți din Consiliu.  Vom primi și sfatul juriștilor și sper ca la final să avem o poziție comună bună pentru noi și pentru partenerii britanici. Noi ne dorim să-i ajutăm, nu să-i încurcăm.

Pe noi toți ne avantajează un Brexit ordonat. Un hard Brexit este rău în primul rând pentru Marea Britanie, dar și pe noi. Ne afectează pentru că dorim să construim o relație bună pe viitor și ar fi păcat să pornim cu stângul.

Se discută în acest moment 3 variante pentru Brexit:  22 mai înainte de alegerile europarlamentare, 30 iunie varianta solicitată de Marea Britanie sau un Brexit amânat pe termen nelimitat.”, a spus Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img