vineri, 29 martie, 2024

Klaus Iohannis, huiduit la TNB: ”La puscarie!”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la receptia organizata la Teatrul National Bucuresti cu ocazia Zilei Unitatii Germaniei. Seful statului a fost intampinat de ambasadorul Germaniei la Bucuresti si de sotia acestuia, in calitate de gazde ale evenimentului, dar si de cativa contestatari, care l-au huiduit si i-au strigat “la puscarie”.

Klaus Iohannis a participat la receptia de la Sala Mare a Teatrului National, alaturi de mai multi demitari ai statului roman. In discursul sustinut cu aceasta ocazie, el a declarat ca Reunificarea Germaniei, prin caderea Zidului Berlinului, a fost un eveniment care a creat un nou viitor nu doar pentru cei care l-au trait, ci si pentru generatiile viitoare.

“A marcat triumful libertatii si democratiei asupra dictaturii, sfarsitul unei nedrepte si dureroase divizari si inceputul reintregirii europene. Zidul care a despartit simbolic natiunea germana si Europa insasi s-a prabusit, si odata cu el bariera politica ce a separat continentul nostru. Aceasta experienta istorica trebuie sa ne aduca mereu aminte, noua si celor ce vor veni dupa noi, ca teroarea si frica nu pot reprima aspiratia spre libertate, ca se pot pune granite, dar nu se pot ingradi constiinte, ca se pot ridica ziduri, dar nu se pot suprima identitati”, a declarat Klaus Iohannis in alocutiunea rostita la evenimentul de la TNB.

“Intre Romania si Germania exista o relatie bilaterala privilegiata si o cooperare foarte buna in multe domenii. Germania este unul dintre principalii nostri parteneri politici si, de mai multi ani, principalul partener economic. Am apreciat sentimentul de deschidere si incredere din timpul vizitei mele la Berlin, in februarie, anul acesta. (…) Exista in continuare potential si oportunitati de valorificat in relatiile noastre dintre oameni, institutii si state. Suntem intr-un moment prielnic si toate premisele sunt favorabile. Trebuie doar sa stim sa le fructificam cu creativitate si perseverenta”, a punctat seful statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img