joi, 28 martie, 2024

Kurzii saluta decizia de incetare a focului in Siria, dar avertizeaza ca, in cazul unui nou asalt al Ankarei, se vor apara

Distribuie:

Publicat:

Politicianul kurd Aldar Xelil, o figură importantă a Mişcării pentru o Societate Democratică (Tev-Dem) – coaliţia multiculturală de guvernare a regiunii kurde Rojava – a salutat joi seara încetarea luptelor din nordul Siriei cu Turcia dar a precizat că, în cazul unui nou asalt, kurzii se vor apăra, într-un interviu acordat Al Arabiya, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Totodată, comandantul alianţei de luptători kurzi şi arabi care rezistă ofensivei lansate de Turcia săptămâna trecută, a afirmat că forţele kurde din Siria sunt gata să respecte iniţiativa de încetare a focului, anunţată joi seara de Washington şi Ankara, şi să facă tot ceea ce este necesar pentru ca aceasta să funcţioneze, informează AFP.

"Suntem pregătiţi să respectăm încetarea focului", a anunţat şeful Forţelor Democratice Siriene (FDS) Mazloum Abdi într-o intervenţie telefonică pentru canalul de televiziune kurd Ronahi.

Comandantul kurd a mai declarat că acordul reprezintă "doar începutul" şi că prin el Turcia nu îşi poate atinge obiectivele, potrivit Reuters.

Mazloum Abdi a adăugat că acest acord priveşte zonele de frontieră din nordul Siriei, între oraşele Ras al-Ain şi Tal Abyad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img