joi, 28 martie, 2024

La ce pericol te expui cand pornesti aerul conditionat imediat dupa motorul masinii

Distribuie:

Publicat:

Multi oameni pornesc fara sa se gandeasca aerul conditionat cand merg cu masina, dar acesta este un obicei foarte periculos pentru toti pasagerii masinii.

De fiecare data cand iti lasi masina undeva inchizi si geamurile, dar numai cand o lasam la umbra in interiorul ei se acumuleaza 400-800 mg de benzen, iar situatia se inrautateste atunci cand este lasata in soare. Cand masina este parcata la soare, la temperatura de peste 16 grade, nivelul de benzen creste pana la 2000-4000 mg, adica de peste 40 de ori mai mult decat limita admisa, noteaza feminis.ro.

Cand stai in masina cu geamurile inchise, inhalezi benzenul, care iti afecteaza ficatul, oasele si rinichii. Organismul are apoi nevoie de foarte mult timp pentru a-l elimina. 

Manualele de utilizare ale masinilor moderne avertizeaza asupra faptului ca ar trebui sa deschidem geamurile inainte de a porni aerul conditionat, dar nu mentioneaza si de ce.

Inainte de a incepe sa se racoreasca, aerul conditionat ejecteaza toata caldura afara, odata cu benzenul, o toxina care cauzeaza cancerul. Deci cand stai in masina, chiar daca nu observi nici un miros de plastic, deschide geamurile pentru cateva minute, apoi mentine geamurile deschise pentru putin timp concomitent cu aerul conditionat dat drumul, dupa care poti inchide geamurile. Trebuie sa incepi sa faci acest lucru pentru a proteja sanatatea ta si a celor care merg cu tine la drum si a va feri astfel de toxine, deoarece consecintele pot fi fatale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img