vineri, 29 martie, 2024

La ce riscuri te supui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele din România. Bolile pe care le poți lua de la vânzătorii de pe litoral

Distribuie:

Publicat:

După doi ani de pauză pe plajele din România, în care au fost alungați de criza sanitară, vânzătorii de porumb și gogoși au revenit în număr foarte mare pe litoral. Iată la ce riscuri te supui dacă mănânci de la ei, dar și ce boli poți lua de la vânzătorii de pe litoralul din țara noastră!

Degeaba sunt amendați cei care vând pe litoralul din România, deoarece cei mai mulți dintre aceștia continuă să îi ademenească pe turiști cu diverse preparate, de exemplu porumb și gogoși, care sunt ținute în soare ore în șir. Potrivit ProTv, medicii spun că cei care cumpără de la vânzătorii de pe litoral se expun unor boli.

Riscurile la care te supui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele românești

Medicii infecționiști atrag atenția asupra faptului că dacă dorim să cumpărăm porumb fiert, gogoși sau clătite vândute în condiții de călsură, riscăm să ne stricăm vacanța și să facem inclusiv hepatită. Zeci de vânzători de pe litoral se plimbă în Eforie Nord, pe malul mării sau printre șezlonguri, încărcați cu porumb, pufuleți și alte preparate de acest fel, care pot să provoace diverse boli. Toate acestea sunt ținute ore în șir în soare, în timp ce vânzătorii se plimbă cu ele pentru a le vinde.

De asemenea, alături de acești vânzători, printre șezlonguri se plimbă și tineri deghizați în diverse personaje, dornici să facă mulți bani. De exemplu, „gorila” este dispusă să facă poze cu cei mici, contracost.

Administratorii plajelor din România recunosc că sunt atât de mulți vânzători în unele zile, încât îi deranjează pe turiștii de aici. Degeaba sunt chemați polițiștii locali sau jandarmii, fiindcă vânzătorii se tot întorc pe litoral și continuă vânzările.

Bolile pe care le poți lua de la vânzătorii de pe litoral

Cora Maxim Mitroi, medic infecționist, spune că românii se expun la diverse riscuri și bloi, asta dacă aleg să cumpere de la vânzătorii care țin ore în șir produsele în soare.

„Riscul epidimiologic de a face toxiinfecții alimentare, gastroenterocolite acute, bolile sezonului este crescut. Există riscul de a contracta diverse viroze gastrointestinale, dar nu numai, și o hepatită acută cu transmitere fecală-orală, cum este hepatita A și E”, a declarat Cora Maxim Mitroi.

Până să își pună problema că pot să ajungă la spital, mulți dintre turiștii de pe plajele din România care cumpără și mănâncă porumb, gogoși sau mere coapte lasă resturile direct pe nisip, iar în acest fel plajele de la noi sunt din ce în ce mai murdare, motiv pentru care românii aleg plajele din străinătate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img