News Flash:

La Vaslui manualele digitale sunt INUTILE

10 Ianuarie 2015
2538 Vizualizari | 1 Comentarii
Scolarii din ciclul primar din satele vasluiene invata in continuare din manualele clasice, asta deoarece unitatile scolare nu sunt pregatite pentru noile achizitii. Pentru un astfel de tip de predare este nevoie de videoproiectoare si table adecvate pentru lectiile desfasurate cu ajutorul manualelor digitale.

Pentru a utiliza noile manuale digitale, invatatorii vasluieni sunt nevoiti sa lucreze individual cu elevii si sa ii cheme pe rand la singurul calculator din clasa.

„Este destul de greu in a rezolva aceste exercitii deoarece este necesara dotarea acestei scoli cu un videoproiector pentru ca si aceste CD-uri sa fie eficiente”, spune Doinita Ilascu, invatator la scoala primara din Ivanesti, judetul Vaslui.

In concluzie, in timp ce un elev rezolva problema impreuna cu indrumatorul, ceilalti copii stau si se plictisesc in banci.” Nu prea ma uit pe el, nu prea e interesant” recunoaste un mic invatacel.

Costul unui proiector care ar schimba total datele problemei este de aproximativ 300 de lei, insa scolile din mediul rural asigura si asa cu greu conditiile optime de studiu. Astfel o investitie de genul unui proiector nu este considerata chiar o prioritate.

110 unitati scolare gimnaziale din intregul judet Vaslui trebuie sa beneficieze de respectivele manuale. „Probabil, la nivelul Ministerului nu s-a luat in calcul ca infrastructura nu este dezvoltata asa cum este dezvoltata in Bucuresti sau in invatamantul urban. Invatamantul rural este vitregit de asemenea conditii”, Anca Rotu, directorul Scolii Gimnaziale „Ionel Miron” Ivanesti

ciclul primar cd-uri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043832 (s)