joi, 18 aprilie, 2024

Lampa cu ultraviolete este benefica pacientilor cu psoriazis in sezonul rece

Distribuie:

Publicat:

Lampa cu ultraviolete (fotochemoterapia), care compensează lipsa razelor naturale ale soarelui, poate ameliora condiția pielii în cazul persoanelor care se confruntă cu psoriazis. Pe lângă impactul pe care-l are frigul, pielea persoanelor cu psoriazis nu beneficiază de pe urma expunerii la ultraviolete pe cale naturală, aşa cum se întâmplă pe timpul verii.

Psoriazisul este o afecţiune cutanată cronică, inflamatorie, caracterizată prin apariţia pe piele a unor plăci roşiatice, proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame (coji) alb-sidefii. Zonele cele mai afectate sunt scalpul, coatele, genunchii, dar această afecţiune poate afecta şi alte zone precum palmele, tălpile, pliurile, unghiile şi uneori articulaţiile. Psoriazisul este o afecţiune sistemică, autoimună şi nu este contagios!

Psoriazisul se poate agrava în sezonul rece 

Iarna, din cauza temperaturilor scăzute şi a factorilor agresivi de mediu, precum frigul, vântul sau gerul, structura hidrolipidică a pielii este afectată, iar funcţia de barieră a pielii este alterată. Astfel, pielea este mai vulnerabilă şi pentru că devine mai uscată, din cauza faptului că la frig scade transpiraţia şi implicit gradul de hidratare al pielii.

Persoanele care suferă de psoriazis sunt şi ele la rândul lor afectate pe timp de iarnă. Pe lângă impactul pe care-l are frigul, pielea persoanelor cu psoriazis nu beneficiază de pe urma expunerii la ultraviolete pe cale naturală, aşa cum se întâmplă pe timpul verii.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img