marți, 16 aprilie, 2024

Lapte fiert: nutrienti si beneficii

Distribuie:

Publicat:

Fiecare dintre noi a consumat măcar o dată lapte fiert, dar cât este el de sănătos? Iată cum arată profilul nutritiv și ce beneficii are.

Chiar dacă alegi să încălzești laptele pentru a-l folosi în diferite preparate, probabil te întrebi cum afectează procesul de fierbere. Ei bine, atunci când vorbim de lapte fiert, profilul nutritiv și beneficiile pentru sănătate sunt complet diferite față de laptele pe care-l consumăm din cutie.

De ce lapte fiert?

Laptele de vacă ajunge la punctul de fierbere la 95°C, unde nivelul bacteriilor este redus semnificativ. Laptele este un produs plin de nutrienți, care conține un amestec echilibrat de proteine de calitate, carbohidrați și grăsimi De asemenea, conține vitamine și minerale importante. Mai exact, 237ml de lapte fiert conține:

Calorii: 146

Proteine: 8 grame

Carbohidrați: 11.4 grame

Calciu: 300mg (23% din necesarul zilnic recomandat)

Riboflavin: 0.337mg (26% din necesarul zilnic recomandat)

Vitamina D: 2.68mcg (13% din necesarul zilnic recomandat)

Fosfor: 246mg (20% din necesarul zilnic recomandat)

Vitamina B12: 1.32mcg (55% din necesarul zilnic recomandat)

Beneficiile și aspectele negative ale laptelui fiert

Conține grăsimi benefice. Acestea sunt asociate cu un tract gastrointestinal sănătos și un risc scăzut de cancer de colon. Grăsimile pe care laptele fiert le conține nu sunt depozitate, ci absorbite mai rapid de către organism, deoarece sunt folosite sub formă de energie.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img