vineri, 29 martie, 2024

LAPTE si MIERE la Spitalul Victor Babes din Timisoara: dupa ce PNL a numit manager nou, unitatea medicala primeste un RMN unic in Romania

Distribuie:

Publicat:

PNL a numit un nou manager la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. Voichița Lăzureanu a fost înlocuită cu Cristian Oancea, membru PNL, care, acum, anunță că a primit, în urma unui program al Ministerului Sănătăţii, un RMN performant, unic în România, dar şi 110 paturi, cumpărate de Primăria Timişoara, condusă și ea tot de PNL, conform News.ro.

Noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea a declarat pentru News.ro că unitatea medicală a primit un RMN performant, unic în România, printr-un program comun al Ministerului Sănătăţii şi Primăriei Timişoara.

Potrivit acestuia, în aceste zile se fac probe biologice, urmând ca spre finalul pandemiei de coronavirus, o echipă de specialişti din America să sosească la Timişoara pentru a face reglajele necesare şi pentru a-l pune în funcţiune. RMN-ul va fi folosit în special pentru copii.

„Cu RMN-ul suntem în teste biologice. Facem dosar pentru a-l depune la DSP. Practic, e un sistem 3D gândit pentru copii în primul rând. E ca şi cum ai intra într-o navă spaţială. Specialiştii care trebuiau să vină din America să faca tot ce ţine de punerea în funcţiune, de reglaje, din cauza pandemiei, nu au mai putut veni. Urmează ca luna viitoare, când sperăm că vin specialiştii, să îi facem inaugurarea. Aparatul este deosebit prin softurile performante pe care le are”, a spus directorul Spitalului de Boli Infecţioase, Cristian Oancea.

Chiar dacă este gândit în special pentru copiii, RMN-ul va putea fi folosit şi pentru investigaţii făcute adulţilor.

Tot la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au sosit marţi dimineaţa 110 paturi cumpărate de Primăria Timişoara pentru Secţia de Boli Infecţioase.

„Cum am făcut la Pneumologie 1, facem şi la Infecţioase 1 şi 2. În perioada aceasta am lucrat mai greu la tot ce înseamnă modernizare pe secţii, având în vedere că suntem spital COVID, dar totuşi s-a lucrat. Paturile acestea vor înlocui paturile vechi, iar paturile vechi care încă sunt bune se vor ceda la Spitalul CFR şi Judeţean”, a mai precizat Cristian Oancea.

Oancea a mai spus că la spital va mai sosi aparatură modernă, printre care un ecograf performant, aparate de dializă şi echipamente pentru măsurarea densităţii osoase.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img