marți, 16 aprilie, 2024

”Laptele auriu”: Amestecul care previne cancerul si bolile de inima

Distribuie:

Publicat:

Există o băutură indiană ce poartă numele de lapte auriu, care constă în lapte cald cu turmeric și miere, și care câștigă tot mai mult teren în țările vestice.

Această băutură tradițională este apreciată pentru numeroasele beneficii pentru sănătate promovate în special de miere și de turmeric, fiind atât un tonic pentru sistemul imunitar, cât și un remediu pentru mai multe tipuri de afecțiuni.

1. Mierea și turmericul sunt bogate în antioxidanți

Turmericul este un condiment foarte popular în cultura și bucătăria asiatică, care îi oferă curry-ului culoarea galbenă. Curcuminul, substanță activă din turmeric, este folosit în medicina ayurvedică de secole, grație caracterului puternic antioxidant. Alături de acesta, mierea este, de asemenea, bogată în antioxidanți.

Antioxidanții luptă împotriva deprecierii celulare, prin protejarea organismului de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. În plus, antioxidanții contribuie în mod activ la buna funcționare a celulelor, iar dietele bogate în antioxidanți pot ajuta la scăderea riscului de infecție și de boală. Prin urmare, combinația de miere cu turmeric este un stimulent antioxidant puternic, și pot fi consumate cu ușurință în combinație cu laptele cald, potrivit doc.ro.

continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img