vineri, 19 aprilie, 2024

Laura Codruta Kovesi, asteptata din nou la comisia de ancheta privind alegerile din 2009

Distribuie:

Publicat:

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a propus ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sa fie din nou invitata la audieri, dupa decizia CCR, a declarat joia trecuta presedintele comisie, deputatul PSD Oana Florea. Ea a afirmat ca daca invitatia va fi declinata comisia va face plangere la MJ sau plangere penala.

„A fost facuta o propunere (de a o invita pe Laura Codruta Kovesi la comisia de ancheta-n.r.) Biroului Comisiei. Acesta va urma sa ia decizia. A intervenit decizia CCR care spune ca in baza principiului colaborarii loiale intre institutii persoanele care exercita o functie publica intr-o institutie care nu se afla sub controlul Parlamentului sunt obligate sa vina, de aceea cred ca este obligatia noastra sa reiteram aceasta invitatie”, a declarat noul presedinte al Comisiei de ancheta a alegerilor, deputatul PSD Oana Florea.

Intrebata care vor fi demersurile care se vor face daca Laura Codruta Kovesi va refuza din nou invitatia, Oana Florea a spus ca se va proceda conform legii si Regulamentului.

„Vom face ceea ce spune legea si Regulamentul. Decizia nu este a mea, va fi luata prin vot, fie (…) va trebui sa formulam o plangere catre Ministerul Justitiei, fie daca vor considera colegii oportuna varianta domnului Plesoianu (plangere penala-n.r.)”, a raspuns deputatul PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img