vineri, 29 martie, 2024

Lavanda: 4 modalitati de a o folosi acasa

Distribuie:

Publicat:

Cum sa folositi lavanda! Lavandula officinalis, cunoscută de toată lumea sub numele de lavandă, este un arbust mic, cu frunziș persistent și rustic. Este cultivat pentru mirosul delicios al vârfurilor sale înflorite.

Datorită parfumului său intens, lavanda poate fi folosită pentru diverse lucruri, fie ele proaspete sau uscate. După colectarea florilor la cel mai înalt grad de înflorire. Le puteți usca la umbră într-o cutie bine închisă. Există atât de multe modalități de a folosi lavanda acasă, profitând la maximum de proprietățile sale…

Din Antichitate, lavanda a fost deja citată pentru utilizările actuale ale populației grecești și romane. În Evul Mediu, a fost folosită ca plantă sau esență medicinală cu virtuți prețioase împotriva Marii Ciume, în timp ce la începutul secolului XX a început să fie numită „aur purpuriu”.

Iată 4 modalități excelente de a o folosi acasă.

1) Faceți prajituri

Lavanda poate fi folosită pentru mâncare, de exemplu pentru prepararea prăjiturilor gustoase servite cu ceai sau cafea.

Ingrediente pentru 6 persoane:

120 g unt
1 ou
75 g zahăr

100 g zahăr brun
zest de 2 lămâi organice
10 pui de lavandă în floare
225 g făină
sare
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță praf de copt

Se amestecă untul și zahărul brun. Apoi adăugați oul, drojdia, vanilia și sarea. La final, adăugați făina, amestecând bine. Înfierbantați și adăugați florile de lavandă la preparat. Coaceți prăjiturile cu mâinile și așezați-le pe o foaie de copt căptușită cu hârtie pergament. Se pune la cuptor la 180° și se gătește 10-12 minute.

2) Cum sa folositi lavanda! Parfumați rufele

Parfumul de lavandă uscată poate adăuga o aromă unică la rufe și chiar poate opri problema moliei. Doar puneți florile uscate în pungi mici de bumbac sau orice altă fibră naturală. Apoi, pune-le în dulapurile tale și hainele tale vor mirosi rapid a levănțică.

3) Faceți o baie relaxantă

După o zi intensă de muncă sau un stres emoțional mare, nu este nimic mai bun decât o baie caldă bună pentru relaxare. Florile de lavandă, proaspete sau uscate, pot fi foarte utile. Vor transmite rapid un sentiment de bunăstare.

4) Flori proaspete

Lavanda este, de asemenea, perfectă pentru decorare. Pentru a face atmosfera unei case mai proaspete și mai primitoare, puteți pune în holul de la intrare un buchet colorat de flori proaspete cu câțiva muguri de lavandă proaspăt culesi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img