joi, 18 aprilie, 2024

LECTIE DE „CIVISM” DIN PARTEA UNUI CONSILIER LOCAL BARLADEAN

Distribuie:

Publicat:

De cateva luni sportivii legitimati  la Clubul Scolar Sportiv din Barlad sunt nevoiti sa se antreneze printre gunoaie si mizerii. Un paradox tinand cont ca acestia duc mai departe numele acestui loc aducand zeci de medalii de aur, argint si bronz. Iar rezultatele acestora sunt „ recompensate” de autoritatea locala si CUP cu mizerie.                                                                                                       

 In spatele CSS-ului printr-o hotarare de consiliu s-a decis ca o bucata de teren sa se transforme in groapa de gunoi pentru reziduuri inerte si  vegetale. Cu alte cuvinte, acolo ar fi trebuit sa se depoziteze vegetatie moarta( crengile copacilor care au fost toaletati) si moloz. Numai ca ,acolo sau pana acolo, nimeni nu face o colectare selectiva a acestora. Si asa au aparut sticle de plastic, gunoi menajer, etc. 

„ SA DUCEM CU TOTII GUNOIUL IN CENTRU. ESTE UN BLESTEM SA LUCREZI IN GUNOAIE”.   

Parintii si profesorii ne-au cerut ajutorul in aceasta problema si am mers cu edilul sef sa vada cu proprii ochi ce se intampla acolo. Ne-a promis ca se va interesa si va lua masurile necesare. Lucrul acesta se intampla in luna Noiembrie si noi nici pana joi, 29 Iunie, nu am primit niciun raspuns. Si am trecut la fapte! Am stat la panda pentru a vedea cine si ce cara acolo. Si mare ne-a fost surpriza cand am pozat exact masina CUP-ului descarcand. Am solicitat ajutorul consilierului independent Bogdan Sarbu sa le prezinte si colegilor sai ceea ce se intampla acolo.                                                 

 „ Vreau sa se ajunga la un raport calitate-pret si am sa va dau si un exemplu. Chiar am vrut sa va prezint astazi niste planse care arata masina CUP-ului.
Personal  m-am dus acolo sa vad cum arata locul. Cum  e posibil ca acest gunoi sa fie depozitat acolo? Nu am vazut niciun aviz de la Mediu!  Noi nu platim ca acesta sa fie dus la Braila?” si-a interpelat independentul colegii.                                                                                                       Pusi in fata „ faptului implinit” alesii locali au luat atitudine. Social democratul Motrea fost cel care , indignat, a propus ca Politia Locala sa pazeasca locul si sa ii amendeze pe cei care incalca legea, inclusiv CUP-ul. In schimb colegul sau de partid, Constantin Galea este de parere ca „ lumea e saraca si pe acolo trec masini si carute . Dar daca nu le ducem noi acolo propun sa le lasam in centru. Lumea e necajita nu e usor sa vezi orasul curat, sa cureti frunzele . Inclusiv Cooperatia( n.r. acolo este presedinte) a dus acolo 10 masini. Le-a luat CUP-ul din curte si L-a dus acolo”.  Asadar, domnul consilier local Galea nu este deranjat de ceea ce se intampla acolo!                                                        

„DATI-MI NUMARUL MASINII SA PENALIZEZ SOFERUL”.

O vorba romaneasca spune ca „ tot mortul e de vina” , in cazul nostru soferul masinii ( angajat CUP) si care nu s-a deplasat de la sine putere va fi penalizat. Directorul societatii, Adrian Bobeica a declarat ca „ pe cheltuiala CUP-unui , o data la 3-4zile, aduc buldoexcavatorul sa niveleze zona. In mod normal terenul acordat de Primarie ar trebui ingradit si pazit. Nu numai noi aducem gunoi. Toata lumea aduce deseuri.  Noi aducem numai deseuri vegetale. Sa imprejmuiasca Politia Locala zona si sa ii amendeze pe cei care depoziteaza, ilegal, acolo. Cand ati facut pozele ? Masina  mea este in service de 2 saptamani ( instantaneele au fost facute pe 19 Iunie) . Dati-mi numarul masinii sa il penalizez pe sofer” acestea au fost declaratiile directorului. Suntem curiosi sa aflam si punctul de vedere al Garzii de Mediu. Va vom tine la curent!                                                                                                                               Dar pana atunci alesii locali se vor poza langa tot felul de placute omagiale si langa sportivii cu medalii la gat! Curat-murdar!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img