vineri, 26 aprilie, 2024

Legatura dintre spalatul pe dinti si dementa

Distribuie:

Publicat:

Turmericul a fost folosit in India de peste 5000 de ani. Nu poate fi o coincidenta faptul ca aceasta parte a lumii are una dintre cele mai scazute rate de Alzheimer. Un studiu recent a aratat ca pacientii care au luat mai putin de un gram pe zi timp de aproximativ trei luni au avut imbunatatiri remarcabile in starea lor. Curcumina este capabila sa opreasca semnalele proaste pe care fibrele de amiloid le transmit celulelor creierului.

Ginkgo biloba. Frunzele de ginkgo biloba actioneaza asupra circulatiei sangelui. Ele ajuta la subtierea sangelui, imbunatatirea alimentarii cu oxigen si extinderea vaselor de sange pentru a-si creste debitul. Astfel, creierul este mai bine hranit, ceea ce are un efect pozitiv asupra functiilor cognitive, memoriei si concentratiei.
 
Ginkgo este, de asemenea, un puternic antioxidant care ajuta la protejarea celulelor nervoase impotriva radicalilor liberi. Efectele sale protectoare asupra neuronilor contribuie la prevenirea bolii Alzheimer.

Vitamine C si D. Cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia au descoperit ca, atunci cand soarecii diagnosticati cu boala Alzheimer au fost tratati cu vitamina C, au aratat semne de inversare a bolii.

Potrivit cercetarilor, vitamina C poate dizolva cateva proteine toxice gasite in creierul pacientilor. Vitamina C, care se gaseste in mod natural in alimente, poate fi, de asemenea, adaugata chimic la anumite medicamente si poate contribui la patrunderea in bariera hemato-encefalica. Acest lucru ar putea ajuta unele medicamente sa ajunga in zone ale creierului. De asemenea, o deficienta de vitamina D creste riscul de dementa cu 122%, potrivit unui studiu. Puteti creste nivelul vitaminei D prin faptul ca aveti mai multa expunere la soare si consumand mai multe alimente bogate in vitamina D.

A trai o viata plina de obiective, inclusiv un simt al directiei, ar putea ajuta la prevenirea dementei. Aveti intotdeauna ceva care va face fericiti sau ceva de care sunteti pasionat. Cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Rush au descoperit o legatura interesanta intre sensul de directie al unei persoane si riscul de dementa.

Participantii la studiu care au obtinut un punctaj mai mare pentru obiectivele testului de viata au fost de 2,4 ori mai putin probabil sa dezvolte boala Alzheimer comparativ cu persoanele cu scoruri mai mici.

Intotdeauna periati dintii. Daca aveti grija de dinti si gingii, de asemenea, va ajuta sa va protejati creierul. Persoanele care perie mai putin de o data pe zi au cu 65% mai multe sanse de a dezvolta dementa decat cei care isi perie dintii de doua ori pe zi. Boala bacteriilor patogene poate provoca un proces inflamator care provoaca leziuni cerebrale, potrivit studiilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img