miercuri, 27 martie, 2024

Legea importanta de care a “uitat” Guvernul Ponta

Distribuie:

Publicat:

Guvernul condus de Victor Ponta a lasat sa se aseze praful in sertar pe un proiect important: noua lege a redeventelor pentru hidrocarburi, ce vizeaza direct companiile energetice din tara noastra.

La sfarsitul anului trecut, Executivul a prelungit cu inca 12 luni sistemul de redevente care expira in decembrie 2014, iar Ponta a promis ca va impune un sistem care sa aduca “rauri de bani” la buget.

La acea vreme, decizia a fost argumentata prin faptul ca “nu pot fi operate modificari peste noapte”. Ba mai mult, Victor Ponta a mentionat ca proiectul de lege va fi pus in dezbaterea mediului de afaceri la inceputul lui 2015.

Insa acest lucru nu s-a intamplat.

In luna februarie a acestui an, premierul a transmis ca “Parlamentul trebuie sa stabileasca prevederi clare privind redeventele si exploatarile”, dar proiectul de lege nu a fost pe lista prioritatilor senatorilor si deputatilor pana acum. Iar cel mai probabil, nici nu va fi prea curand.

Pe 2 iunie a fost cel mai recent moment cand premierul Victor Ponta a mentionat noua lege a redeventelor, insa ea a fost inclusa doar intr-o insiruire de obiective ale Guvernului.

Toate masurile economice pe care le-am luat, le-am prezentat, le dorim in continuare pe cele legate de Codul Fiscal, de legea achizitiilor publice, de legea redeventelor, de implementarea Master Planului de Transport si incercam ca aceasta directie buna, care se simte si in zona de venituri ale populatiei, sa o pastram in acelasi fel. Avem o oportunitate extraordinara si as vrea foarte mult sa n-o stricam”, a spus atunci Victor Ponta, dupa “Ora premierului” din Parlament.

Nota: Redeventele sunt sumele de bani platite statului pentru dreptul de folosinta a resurselor subsolului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img