joi, 25 aprilie, 2024

Legende socante despre vedete pe vremea lui Ceausescu. Benone, Nadia si Piersic, in povesti care iti dau fiori

Distribuie:

Publicat:

In Epoca de Aur, cand accesul la informatie era limitat, romanii isi hraneau setea de senzational apeland la “zvonoteca”, iar povestile uluitoare, care deveneau repede stiri, nu puteau fi dezmintite de protagonisti. Asa s-a ajuns sa se vehiculeze diverse legende despreinterpretii romani, dar si despre actori. Iata cateva dintre exemple, de care multi isi amintesc si azi.

„Benone Sinulescu si-a omorat sotia cu toporul”

In Epoca de Aur, Benone Sinulescu (81 ani) a fost tinta unor povesti pe cat de socante, pe atat de greu de explicat. Se propagau cu usurinta si erau pe buzele tuturor romanilor. S-a spus despre el ca si-a omorat sotia cu toporul, ca s-ar fi nascut doar cu un plaman sau ca ar fi facut puscarie. Insa, nea Beni, cum i se mai spune, a trait si intamplari la fel de neplacute ca barfele de mai sus.

”Veneau la mine la spectacole si ziceau «camasa aceasta o am de la tine, de cand am facut puscarie. Tu dormeai in patul de jos, iar eu in cel de deasupra». Spuneau asta de fata cu multi oameni. Poate unii chiar au crezut! Altii afirmau ca ma cunosc din armata, ori eu nici nu am facut armata!”, a povestit Benone Sinulescu pentru Click! Acum, Nea Beni isi traieste linistit batranetea in casuta din comuna Barzava, judetul Arad, locul de bastina al sotiei sale, Leny.

 “Angela Similea a murit!”

Cu doua luni inainte sa vina evenimentele din decembrie ’89, o stire a facut inconjurul tarii si a socat pe toata lumea: Angela Similea (72 ani) a murit intr-un accident de masina! Fanii artistei erau in lacrimi! In acea perioada, stirile se propagau cu repeziciune, fara a putea fi verificate, iar multe dintre ele erau crezute de public.

Unii spun ca securitatea mai inventa stiri de genul acestea, ca lumea sa nu se mai planga de foame sau ca stirea cu Angela ar fi fost o confuzie cu cea legata de interpreta Mihaela Runceanu, care fusese omorata in locuinta personala, chiar pe 1 noiembrie 1989. Lucrurile s-au lamurit insa rapid in privinta artistei.

 “Nicu Ceausescu i-ar fi smuls Nadiei unghiile”

In Epoca de Aur, si Nadia Comaneci (57 ani) a avut o relatie tumultuoasa cu Nicu Ceausescu, iar despre povestea lor de dragoste s-au starnit numeroase barfe. Constantin Panait, fost taximetrist, cel care a a ajutat-o pe Zeita de la Montreal sa fuga din tara, a spus si el la un moment dat ca aceasta facea naveta la Sibiu, la fiul dictatorilor, si ca de multe ori avea noroc pentru ca acesta, fiind beat, adormea adesea pana sa ajunga ea. Altadata, Nicusor ar fi facut un scandal monstru cand ar fi aflat ca ea se iubea in secret cu Stefan Banica Jr. Insa, cea mai socanta stire care a circulat despre ei, la un moment dat, este aceea ca fiul dictatorilor i-ar fi smuls unghiile Nadiei.

 „Florin Piersic, bataie cu Nicu Ceausescu”

 Florin Piersic (83 ani) a fi fost si el tinta unei intamplari neadevarate, pe vremea lui ”Ceasca”. S-a spus ca actorul a avut o altercatie cu fiul dictatorilor. Despre acest episod a povestit si Dan Negru, in decembrie 2018, in cadrul unei emisiuni de la Antena 3. ”In anii ’80 era o cafteala intre el (n.r. Florin Piersic) si Nicu Ceausescu. L-am intrebat cum a fost. Si mi-a zis ca era la benzinaria aceea, cum te duci spre Otopeni. Si acolo, Nicu Ceausescu a intrat in fata, iar Florin statea in spate. Si doar l-a apostrofat. A fost un schimb de replici. Dupa cateva zile, Nicolae Ceausescu l-a chemat la el. Nu a fost nimic, adica nu a fost un mare scandal, dar in Romania s-a facut din tantar, mare armasar. In perioada aia, lumea ii cunostea masina lui Piersic. Si s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat masina acolo. Ca sa vezi ce inseamna iubirea pentru un actor, pentru o legenda: oamenii treceau si stiau ca e masina lui, ba, iar Ceausescu l-a dat afara. Din ce traieste omul asta? Ca nu l-am mai vazut la televizor de multa vreme sau la teatru. Era o perioada in care nu aparea, care a coincis cu cea in care se vorbea despre intamplarea cu Nicu Ceausescu. Stii ce faceau oamenii? Ii puneau bani in masina. Ca sa-l ajute. Ce inseamna iubirea publicului fata de un actor", a povestit, impresionat, Dan Negru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img