vineri, 19 aprilie, 2024

Lego a prins teren propice in China: Anul acesta producatorul danez de jucarii deschide 80 de magazine

Distribuie:

Publicat:

Lego intenţionează să ajungă la 140 de magazine în China anul acesta, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual, fiind cea mai rapidă expansiune pe orice piaţă realizată de producătorul danez de jucării, transmit Financial Times şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

 

În condiţiile în care vânzările Lego pe principalele sale pieţe din America de Nord şi Europa Occidentală sunt în declin sau stagnează, cererea în China rămâne neafectată de încetinirea economiei, deşi piesele Lego contrafăcute rămân o problemă, a afirmat joi directorul general Niels B. Christiansen.

Lego intenţionează să ajungă la aproximativ 140 de magazine în 30 de oraşe chinezeşti, până la sfârşitul acestui an, faţă de 60 de unităţi în prezent, majoritatea fiind operată de parteneri locali.

"Într-adevăr, nu se vede niciun semn de stagnare (pe piaţa chineză a jucăriilor) în acest moment", a declarat Niels B. Christiansen, la Târgul de jucării care se desfăşoară la Nürnberg, în Germania.

Piaţa jucăriilor şi a jocurilor din China este estimată la aproximativ 31 de miliarde de dolari şi reprezintă mai puţin de 10% din vânzările generale ale Lego. Dar importanţa acestei pieţe este în creştere după ce Lego a deschis o fabrică la sud de Shanghai în 2016 şi părinţii chinezi au început să prefere piesele Lego pentru copiii lor.

De asemenea, Lego intenţionează să deschidă în martie al treilea magazin reprezentativ din Beijing şi va continua parteneriatul cu gigantul chinez Tencent.

Recent, cel mai profitabil producător de jucării din lume a anunţat că va renunţa la 1.400 de angajaţi, în condiţiile în care, în prezent, are aproximativ 18.200 de angajaţi.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să ştie că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România, estimată la 200 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img