joi, 28 martie, 2024

Leguma care previne cancerul de sân, colon, uter și protejează inima

Distribuie:

Publicat:

Rucola, leguma verde cu multiple beneficii pentru sănătate.

Sănătatea rinichilor depinde de o serie de aspecte care țin de un stil de viață echilibrat, cu activitate fizică de cel puțin trei ori pe săptămână, dar și cu o alimentație care să ne permită menținerea la o greutate optimă.

De altfel, diabetul, tensiunea arterială crescută, fumatul și consumul inadecvat de apă sunt cei mai importanți factori de risc în privința bolilor renale.

Rinichii lucrează din greu pentru a elimina deșeurile și toxinele din organism, dar și pentru a menține echilibrul fluidelor din organism, cum ar fi nivelul sângelui și al electroliților.

Tocmai de aceea, a avea grijă de bunăstarea rinichilor este esențială pentru o viață lungă și sănătoasă.

”Rinichii sunt un organ complicat”, a explicat nutriționistul Toby Amidor, subliniind că varietate afecțiunilor la nivelul acestora ”necesită o terapie medicală nutrițională diferită”.

Cât privește partea de alimentație, este recomandată introducerea alimentelor integrale și limitarea cărnii procesate. În mod specific, studiile au descoperit că legumele cu frunze verzi, bogate în minerale și antioxidanți, pot oferi rinichilor exact ceea ce au nevoie.

Frunzele verzi din dieta dvs. ar trebui să vă ajute ”să mențineți un echilibru sănătos de apă, săruri și minerale precum sodiul, calciul, fosforul și potasiul din sânge”, spune Amidor, deoarece toate acestea sunt necesare pentru a prelungi funcția renală pe parcursul vieții, potrivit EatThis.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img