miercuri, 24 aprilie, 2024

Leguma minune care purifica sangele

Distribuie:

Publicat:

Tot ceea ce are nevoie organismul gasim in sfecla rosie. Consumata in otet, proaspata sau coapta, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sanatate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul si antioxidantii din sfecla rosie ajuta la tratarea mai multor afectiuni.

“Sfecla rosie este un complex de vitamine si minerale cum rar mai gasim si, in plus, vindeca tumori, afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, digestive, intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant. Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie”, explica medicul Catalin Luca. Sfecla rosie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrandu-se stiintific ca lupta impotriva cancerului si a altor afectiuni. Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce si bea sucul, fie o consumam cruda sub forma de salata sau fiarta, fie in supa sau in piureuri, fie la cuptor. O multime de preparate culinare pot capata culoare, savoare si un plus de vitamine prin simpla adaugare a sfeclei rosii. Sucul de sfecla rosie, pe langa beneficiile aduse organismului, este si un aliat redutabil in boli grave, precum cancerul, precum si in ameliorarea efectelor chimioterapiei si radioterapiei, spun specialistii.

Iata cateva dintre beneficiile sfeclei:

Diabetul: Este unul dintre alimentele care stabilizeaza glicemia pacientilor cu diabet de tip I si II. Are efecte diuretice si previne complicatiile cardiovasculare ale diabetului.

Hepatita cronica: Sucul de sfecla rosie protejeaza celulele hepatice, ajuta la regenerarea acestora si le stimuleaza sa functioneze normal. Sfecla rosie previne evolutia hepatitelor cronice spre ciroza sau spre cancerul hepatic.

Cancerul: Sfecla rosie contine enzime si substante cu proprietati antitumorale, ceea ce inseamna ca sucul si salata sunt cele mai bune pentru tratarea si prevenirea tumorilor canceroase. Consumata in mod regulat, previne si trateaza leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal si cel gastric datorita faptului ca aceasta este bogata in substante antioxidante.

Gastrita hiperacida poate fi prevenita, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc preparat din 100 ml suc de sfecla rosie combinat cu 100 ml de suc cartof crud si 500 ml suc de morcov, potrivit site-ului dr-catalin-luca.ro.

Hipertensiunea arteriala poate fi si ea tratata cu ajutorul sfeclei: o jumatate de pahar de sfecla rosie pe zi scade tensiunea arteriala cu pana la 20 la suta din valoarea sa initiala.

Leucemia: Pentru tratarea acestei boli grave, se recomanda o cura de sfecla rosie, adica 450 ml de suc de sfecla, telina si morcov, zilnic, pe o perioada de 60 de zile, urmata de 15 zile de pauza, dupa care poate fi reluata. Aceasta terapie poate fi urmata si in paralel cu un tratament medicamentos sau naturist.

Anemia: Sfecla rosie contine fier, magneziu si vitamina B6, putand combate anemia, stimuland procesul de formare a globulelor rosii. Se recomanda o cura timp de o luna de zile, cate 150 grame de sfecla rosie cruda, o data la doua-trei zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img