joi, 18 aprilie, 2024

Legume care ard grasimile

Distribuie:

Publicat:

In categoria legumelor care ard grasimile sunt cele bogate in fibre solubile, vitamine si minerale care absorb grasimile si stimuleaza arderile: vinete, telina, rosii, varza, brocoli, conopida, legume verzi, andive, sparanghel.

Vinetele

Atunci cand gatim vinete putem observa extraordinara capacitate a vinetelor de a absorbi grasimea. Ei bine, daca le gatim dietetic, fara grasime, vinetele isi pastreaza proprietatea de a capta grasimea. Vanata este foarte bogata in fibre solubile, mai ales in pectina, care joaca rolul de a ingloba moleculele de grasime si a le elimina. Un alt avantaj al vinetelor il reprezinta cantitatea de antioxidanti care contribuie de asemenea la arderea grasimilor, noteaza adevarul.ro.

Telina

Daca vrei sa scapi de grasimi, telina nu trebuie sa lipseasca din regimul tau alimentar. Este o leguma ce poate fi mancata atat cruda, cat si preparata termic. Indiferent de modul in care e consumata, telina are foarte putine calorii, dar in schimb este bogata in calciu, magneziu, potasiu si fier, fiind ideala pentru a impiedica asimilarea grasimilor.

Rosiile

Rosiile sunt bogate in vitamina C si acid oxalic, care accelereaza metabolismul si procesul de detoxifiere prin care sunt eliminate si grasimile. Totodata, cel mai puternic antioxidant din rosii – licopenul – curata are rol de purificator al organismului. El este renumit si pentru faptul ca este capabil sa impiedice dezvoltarea cancerului.

Varza

Dieta cu supa de varza a devenit renumita in curele de slabire datorita continutului redus de calorii (doar 25 de calorii/100 de grame) si bogatiei de fibre. Varza si celelalte legume din familia cruciferelor: brocoli, conopida, varza de Bruxelles, varza chinezeasca, varza kale contin niste fitonutrienti care ajuta la dizolvarea grasimii abdominale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img