vineri, 29 martie, 2024

Lia Olguta Vasilescu, ministrul demisionar al Muncii, despre numirea lui Ponta: O procedura ilegala. E un fel de secretar, ne pune acte in fata

Distribuie:

Publicat:

Lia Olguta Vasilescu, ministrul demisionar al Muncii, a declarat ca procedura prin care Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului este ilegala, anuntand ca va fi atacata in contencios. Vasilescu sustine ca nu si-l imagina pe Victor Ponta in aceasta calitate.

“A incercat sa fie fortat sa semneze niste acte administrative pe care le-a considerat ilegale. Nu avea cui sa delege atributiile pentru ca, din cate stiu, secretarul general adjunct era internat iar un secretar de stat care nu avea competenta a facut-o totusi. Din punctul meu de vedere e o procedura ilegala pe care noi o vom ataca in contecios. Nu m-am consultat cu nimeni, e punctul meu de vedere. Secretarul general al Guvernului are rang de ministru dar el este un fel functionar public. Nu mi-l inchipuiam pe Victor Ponta in aceasta calitate, ca e un fel de secretar al Guvernului, care transmite documente dintr-o parte in alta, ne pune documentele in fata”, a declarat Lia Olguta Vasilescu la Antena 3.

Decizia privind numirea lui Victor Ponta in functia de sef al Secretariatului General al Guvernului a fost semnata de secretarul de stat Alexandru Mihai Ghigiu, a anuntat Guvernul intr-un comunicat de presa, dupa ce Mihai Busuioc, revocat de la SGG, a refuzat.

”Prim-ministrul Sorin Grindeanu a decis, astazi (n.r.: vineri), demiterea domnului Mihai Busuioc din functia de Secretar General al Guvernului si numirea domnului Victor Ponta in aceasta functie.

Deciziile au fost publicate in Monitorul Oficial, dupa ce au fost contrasemnate de domnul secretar de stat Alexandru Mihai Ghigiu, in urma refuzului repetat si nemotivat al domnului Mihai Busuioc si al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului Romaniei”.

Surse guvernamentale anuntau inca de joi ca Victor Ponta va prelua conducerea Secretariatului General al Guvernului, insa decizia nu a fost publicata in Monitorul Oficial decat vineri seara.

Potrivit legii, Monitorul Oficial functioneaza sub autoritatea Executivului, ce este exercitata prin Secretariatul General al Guvernului. Asta inseamna ca fiecare act emis trebuie contrasemnat si de seful Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Seful SGG Mihai Busuioc a refuzat sa contrasemneze decizia premierului de a-l elibera din functie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img